Kamper clash in stadsderby tussen Go-Ahead Kampen en KHC

Na twee verliespartijen op rij laadt Go-Ahead Kampen zich op voor de clash van Kampen, de stadsderby tegen KHC. In de avondwedstrijd op sportpark Middenwetering staat er veel meer op het spel dan de drie punten die de matchwinnaar mag bijschrijven in het klassement van de sterke 1e Klasse D. Die punten zijn voor beide partijen belangrijk, maar in dit duel gaat het ook om de eer wie zich de sterkste ploeg van Kampen mag noemen. In dat licht heeft Go-Ahead Kampen nog wel een appeltje te schillen met KHC, want in het afgelopen seizoen verspeelde de ploeg drie hele dure punten op sportpark De Venen. Voor het eigen publiek op sportpark Middenwetering wist Go-Ahead eerder dat seizoen juist wel te winnen.

Na negen wedstrijden vindt Go-Ahead Kampen zichzelf terug in de middenmoot. De achtste plaats op de ranglijst is voor de ambitieuze ploeg van hoofdtrainer Edwin van Nijen geen plek om genoegen mee te nemen, maar de aansluiting bewaren bij de topploegen in deze competitie vol hoofdklassewaardige tegenstanders blijkt niet eenvoudig. Tegen de voormalige hoofdklasser SVZW uit Wierden wist Go-Ahead Kampen afgelopen zaterdag bij vlagen het niveau uitstekend bij te benen, maar de kopsterke Wierdense aanvallers toonden zich trefzeker in hun kansen.
KHC staat na negen wedstrijden op een twaalfde plaats, maar de ploeg heeft afgelopen zaterdag in eigen huis zelfvertrouwen getankt door De Esch met een 5-2 nederlaag terug naar Twente te sturen. Die overwinning had KHC ook wel even nodig om aan de degradatiezone te ontsnappen. Dit seizoen heeft de tweede Kamper ploeg in de 1e Klasse D slecht tweemaal gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Hoofdtrainer Herman Oosterlaar ziet in de winst tegen De Esch een kentering in de teleurstellende start van dit seizoen en kijkt vol vertrouwen en met een fitte ploeg uit naar deze stadsderby.
KHC mag dan in deze competitie in Go-Ahead Kampen zijn meerdere moeten erkennen, in onderlinge duels zijn beide Kamper eersteklassers veel meer aan elkaar gewaagd dan op grond van het klassement verwacht mag worden, zoals blijkt uit de historie van de afgelopen vijf seizoenen in competitieverband:

– 20 februari 2016:
KHC – Go-Ahead Kampen, 3-2
Samir Merraki, Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Tom Diender, 2x Erik Post (KHC)

– 3 oktober 2015:
Go-Ahead Kampen – KHC, 2-1
Jurrian Zandbergen, Samir Merraki (Go-Ahead Kampen) en Tom Diender (KHC)

– 21 maart 2015:
Go-Ahead Kampen – KHC, 2-2
Jurrian Zandbergen, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en 2x Erik Post (KHC)

– 1 november 2014:
KHC – Go-Ahead Kampen, 2-1
Madih Doufikar (Go-Ahead Kampen) en Maurice Hofstra, Ronald Arends (KHC)

– 4 mei 2013:
KHC – Go-Ahead Kampen, 1-1
Hicham Ziyech (Go-Ahead Kampen) en Brenn de Lange (KHC)

– 1 december 2012:
Go-Ahead Kampen – KHC, 1-0
Yoshua van Marle (Go-Ahead Kampen)

Voor beide ploegen staat er deze zaterdagavond in sportief opzicht veel op het spel. Zoals gebruikelijk bij de Kamper derby’s begint de wedstrijd op het sfeervolle sportpark Middenwetering om 18.00 uur. Aan scheidsrechter A. Th. de Witte uit Ermelo de taak om deze beladen wedstrijd in goede banen te leiden. Tot zaterdag!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673