Kamper Janet S. veroordeeld tot 20 jaar cel

De 31 jarige uit Kampen afkomstige Janet S. is voor haar rol in de zogenaamde ‘Chaletmoord’ veroordeeld tot 20 jaar cel. De Kamperse werd veroordeeld voor doodslag op zakenman Ton Kuijf. Het lichaam van de man werd gekneveld en opgerold in een bouwzeil aangetroffen, het bleek dat hij door 40 hak en steekwonden om het leven gebracht was.  Gesproken werd van een beestachtige afslachting.

Vanwege het feit dat de vrouw ‘verminderd toerekeningsvatbaar’ zou zijn eiste het Openbaar Ministerie ook TBS, maar daar ging de rechtbank niet in mee. Wel heeft de Zutphense rechtbank meegewogen dat de vrouw eerder is veroordeeld wegens een ‘levensdelict’. Janet S. werd (na hoger beroep) veroordeeld tot vier jaar cel voor het in 2003 doodsteken van een man in Den Haag die S. had benaderd voor sex.

De rechtbank in Zutphen sprak Janet S. vrij voor moord omdat ”voorbedachte raad niet kan worden bewezen”. Janet S. hield vol niets van een mes en bijl af te weten, maar bekende wel de brandstichting van het chalet.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673