woensdag, mei 8, 2024

HomeRegiosportKamper kanovaarders domineren Zuidervaart regatta

Kamper kanovaarders domineren Zuidervaart regatta

-

De internationale Zuidervaart Regatta in Zaandam werd gedomineerd door de “oudere jeugd” van de Skonenvaarder. Niet alleen de wedstrijden in de meerpersoonsboten werd door hen gedomineerd, maar ook op de individuele nummers was alles goud. Zo behaalden Albart Flier (200m,500m en 5.000m) , Ruth Vorsselman (200m, 500m) en William Bos (200m,500m en 5.000m) goud op elke afstand waar ze aan de start kwamen. Jennely Bos had zich op de 500m en 5.000m zelfs ingeschreven bij een oudere categorie en wist ondanks zwaardere tegenstand op de 5.000 m goud te halen en op de 500m zilver. Marit Kattenberg won de 500m bij de Junioren en behaalde brons op de 5.000m (eveneens gestart bij een oudere categorie). Verder wist Isa Vorsselman zilver binnen te halen op de 3.000m.

Albart Flier 2016-1600x1067

De Jongens in de categorie 13-14 en 15-16jr hadden het heel wat lastiger in dit internationale deelnemersveld. Het waren hier de zuiderburen die de scepter zwaaiden. De Belgen waren met een fors deelnemersveld naar Zaandam gekomen om de gouden medailles in de wacht te slepen. Het behalen van een finaleplaats was dan ook het hoogst haalbare. Alleen het sterke duo Daniel Bos en Onno Hellendoorn wisten zich in de K2 aan het Belgische geweld te ontworstelen door brons in de wacht te slepen op zowle de 200 en 500m.
Bij de jongens categorie 11-12 jr klopten de Belgische jongens eveneens flink aan de deur voor de hoogste podium plaats, maar Nikai Kroes bleef overeind staan door zowel de 200m als de 500 m te winnen. Op de 1.000m won Nikai zilver.
Ondanks de zware concurrentie hebben de kamper kanovaarders door deze resultaten, zo vlak voor de zomerstop, weer zicht gekregen op prolongatie van de nationale titel.