Kamper kunstenares maakt kans op Van Gogh-prijs – video

KAMPEN – Kamper kunstenares Ellen van der Schaaf zit bij de finalisten van de Van Gogh-wedstrijd, een initiatief van het Van Gogh museum en AVROTROS. Van der Schaaf is één van de twintig kunstenaars die uit bijna 3700 inzendingen werd geselecteerd.

De finale vindt plaats op zondag 17 mei. Dan maakt de vakjury bekend wie volgens hen het beste op Vincent van Gogh geïnspireerde werk maakte. De vakjury bestaat uit de directeur van het Van Gogh Museum en twee professionele kunstenaars die zich met het werk van Vincent Van Gogh verbonden voelen. Van de prijsuitreiking worden opnamen gemaakt die later te zien zijn op http://avrotros.nl/kunst.

Ook wordt dan de publieksprijs uitgereikt, op basis van het aantal stemmen dat de kunstwerken krijgen op de website http://web.avrotros.nl/cultuur/kunst/overzicht/vangogh-stemmen.

Over Ellen van der Schaaf:

In 1995 rondde zij de vakopleiding illustratie aan de kunstacademie Constantijn Huygens te Kampen af. Na de opleiding illustreerde zij een paar jaar boeken en tijdschriften in opdracht. Bewust koos zij hierna voor het maken van vrije kunst zonder plan vooraf, omdat zij benieuwd was wat ze hiermee tot uitdrukking kon brengen. Eigenlijk een omgekeerde aanpak als je het met illustreren vergelijkt.

Ellen maakt tekeningen en Mixed media- werken die op intuïtieve wijze meteen op het papier ontstaan, zonder van tevoren te schetsen. Thematisch zoekt zij al doende de spanning op tussen schoonheid in al haar aspecten en het verval dat altijd op de loer ligt. Haar werk is te zien op haar website www.tekeningenkijken.nl

Ellen exposeert regelmatig werk, solo of in een groep. Ook doet zij mee aan het project GAP International, waarin alle werken zijn geïnspireerd op gedichten van een Japanse schrijver over de ramp in Fukushima. Enkele werken voor dit project zijn in Portugal en Spanje te zien en deze zomer ook in Zuid Korea.

Naast het werken als Beeldend kunstenaar is zij actief als contactclown in tehuizen voor demente ouderen en ernstig meervoudig gehandicapten. Op www.clownkitty.nl houdt zij een blog bij over deze ervaringen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*