Kamper metalband Apophys in ‘t Ukien

Apophys band

Op zaterdag 2 mei is het weer tijd voor metal in cultureel podium ’t Ukien. Dit keer met de Kamper metalband Apophys. Zij worden op deze avond bijgestaan door de bands Grown Cold en Facelifter.

De death metalband Apophys komt uit Kampen en bestaat uit (ex-)leden van bands als God Dethroned, Prostitute Disfigurement, Detonation, Toxocara en Erebus, geen kleine namen in de metalscene. Begin april brachten ze hun debuut-album ‘Prime Incursion’ uit. Op 2 mei komen ze die presenteren in ’t Ukien. Apophys is sinds 2012 bezig om zich een weg te banen door de conventionele metalscene. Met als missie om de nieuwe standaard te worden voor death-metal en het nummer voorop te stellen in plaats van de techniek. Hun promo uit 2013 werd goed ontvangen in binnen- en buitenland en hun debuut-album belooft hetzelfde te doen.

Eén van de supports van vanavond is de band Grown Cold. Deze metalcore-formatie uit Deventer speelde in de afgelopen 3 jaar al meer dan 100 shows en mocht eerder het podium al delen met Hatebreed, Sick of it All en Pro-pain.

Als tweede support staat Facelifter op het podium. De mannen van deze deathcore-band studeren allen op de Metal Factory en worden ondersteund door onder andere muzikanten van Aborted, Textures en Epica. Met een eerste single en videoclip op zak en een eerste EP in de maak staan ze aan het begin van een veelbelovende carrière.

De zaal gaat op 2 mei om 20:00 uur open. Tickets zijn voor 6 euro in de voorverkoop te koop bij Blue Music, De Fantast en via de website van ’t Ukien. Op de avond zelf kost een kaartje aan de deur 10 euro. Meer informatie: www.ukien.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*