Kampereiland krijgt een app

Hoe oud zijn terpboerderijen en welke zeldzame vogel nestelt op het Kampereiland? Dit is nu te ontdekken met de nieuwe ‘Ontdek het Kampereiland’ app. Met deze app kunnen gebruikers op zestien verschillende plekken via hun mobiel of tablet van alles lezen, zien én horen over het Kampereiland, onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta.

kampereilandfotoDe Vereniging Streekbelangen Kampereiland lanceert, samen wethouder Martin Ekker, VILLA 5 en IJsseldelta Marketing, deze nieuwe app op donderdag 11 september om 14.30 uur bij de Miniaturenboerderij op het Kampereiland.
De vereniging heeft de app kunnen financieren met de Erfgoedprijs, die zij eerder dit jaar heeft gewonnen.

Met de ‘Ontdek het Kampereiland’ app wil de Vereniging Streekbelangen Kampereiland het bijzondere verhaal van de geschiedenis en de natuur van het Kampereiland op een eigentijdse manier vertellen, tot leven brengen en zichtbaar maken. De vereniging wist op 7 maart 2014 de Erfgoedprijs in de wacht te slepen en kon hiermee, in samenwerking met reclamebureau VILLA 5, de werkgroep en vrijwilligers, de app ontwikkelen.

Historie, Natuur en meer…
De app is voor iedereen gratis te downloaden op een mobiele telefoon of tablet. Is de app gedownload, dan ontvangt de gebruiker automatisch een pushbericht wanneer hij of zij dichtbij één van de zestien informatiepunten is. Op de app kunnen de punten vervolgens geopend worden en kan men kiezen uit drie verschillende categorieën: Historie, Natuur en En meer….
De categorieën zijn voorzien van foto’s, historische beelden, tekst, leuke adressen en linkjes. Alle informatiepunten zijn ook terug te vinden op de kaart én in een overzichtelijke lijst.

appkampereilandAltijd in ontwikkeling
Met de lancering op 11 september is de eerste versie van deze nieuwe app in de lucht en te gebruiken door bezoekers van het Kampereiland en iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Kampereiland. De app blijft de komende tijd in ontwikkeling en zal al snel enkele updates krijgen. Zo is er binnenkort al een belangrijke update, want dan kan alle informatie met één druk op de knop ook voorgelezen worden.

De ‘Ontdek het Kampereiland app’ is vanaf 11 september gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android en in de App Store.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*