Kamperse Annette Holtrust schaats 120 km. voor het goede doel.

Op dinsdag 26 januari werd op de Weissensee in Oostenrijk de derde Alternatieve Elfstedentocht gereden. Met 1.500 inschrijvingen zat deze derde toertocht helemaal vol. Om 07.00 uur werd het startschot gegeven.

RKC Weissensee

De Kamperse Annette Holtrust schaatste met een team mee voor het René Kids Centre. Vijfentwintig deelnemers deden mee aan deze zogenoemde RKC Prestatietocht. Bij de RKC Prestatietocht gaat het er om zo veel mogelijk van de 200 kilometer te schaatsen, om daar zo veel mogelijk geld mee op te halen voor het René Kids Centre.

In oktober werd de knoop doorgehakt en begon de Kamperse met de voorbereidingen op deze tocht. Vele schaats- en hardlooptrainingen moesten ervoor zorgen dat zij in optimale conditie aan de tocht kon deelnemen.
Streven van Annette was om 100 kilometer te schaatsen en 1.000 euro op te halen voor het goede doel.
Daarin slaagde zij glansrijk: Annette schaatste twaalf rondjes van 10 kilometer in totaal 120 kilometer en deed dat in 7 uur 24 minuten en 9 seconden. Ze reed op die manier meer dan 1.300 euro bij elkaar. “Ik vond het een geweldige ervaring. De tocht was best zwaar en ik ging met vreugdetranen over de finish! Het geeft veel voldoening om zo’n sportieve uitdaging te volbrengen!” De totale groep haalde voor het René Kids Centre al meer dan 45.000 euro op.
Doneren kan nog steeds www.rkcprestatietocht.nl/deelnemer/annette-holtrust.

René Kids Centre
Het RKC is een kindertehuis in Namibië dat op initiatief van voormalig marathonschaatser René Ruitenberg is gerealiseerd in de armste wijk van Rehoboth, een grote stad in Namibië. Veel mensen zitten er vast in een cirkel van hopeloosheid, drankmisbruik en gebrek aan geld en voedsel. Door aandacht en liefde, onderwijs en werkgelegenheid vinden honderden kinderen hier hoop voor de toekomst.