Kampioenschappen bij DOS Korfbal

korfbal kampenonline

Door: Pieter Treep

KAMPEN – Het was feestjes vieren bij KV DOS Kampen / Veltman. Zowel het tweede als de juniorenselectie werden afgelopen zaterdag kampioen. Beide teams promoveren naar de landelijke competitie.

Het tweede team van DOS Kampen degradeerde vorig jaar onverwachts uit de landelijke Overgangsklasse en wilde dit zaalseizoen dat terrein weer goed maken. Voor de vereniging is die aansluiting met het eerste team belangrijk en vandaar dat DOS in de beslissende fase van de competitie alles op het tweede zette. Dat had resultaat. De concurrenten werden op achterstand gezet en vorige week kon in eigen his het kampioenschap worden behaald. Maar de zenuwen werkten niet mee en zo moest de ploeg van trainer-coach Sandra Schreurs nog een week wachten op de bloemen.

Afgelopen zaterdag kon tegen Exakwa alsnog het feestje worden gevierd. De degradant uit Lelystad kon geen moment partij bieden. Het werd een walk-over. Met 8-28 werd de overwinning behaald en daarmee het kampioenschap.

In Heerenveen speelde DOS A1 tegen concurrent KV Heerenveen. Het team van Edwin Spielhagen moest hard werken voor de punten, maar de bus met meegereisde supporters was een mooie steun in de rug. Met 11-13 werd Heerenveen verslagen en daarmee was het kampioenschap zeker. Ook dit team promoveert naar de landelijke competitie.

Korfballers DOS dichtbij stunt

De ongeslagen koploper HKV/Ons Eibernest moest zaterdag heel diep gaan om te voorkomen dat KV DOS Kampen /Veltman als eerste een puntje zou afsnoepen. Leek het voor rust nog uit te draaien op een grote nederlaag, 17-11, na rust werd DOS steeds beter. Eigenlijk verdiende DOS de gelijkmaker, maar DOS bleef steken op een 27-26 nederlaag.

Het hele seizoen is de Haagse ploeg ongenaakbaar. Met een doelsaldo van plus 118 en nog geen wedstrijdpunt verloren is geen discussie mogelijk over wie de sterkste is in dit zaalseizoen. Maar de Kamper tegenstanders wisten destijds in Kampen al bijna te stunten, het werd toen 19-20 en waren er zaterdag ook weer dichtbij.
De eerste helft was van Kamper zijde matig. Misschien dat het feestje van het tweede team, wat een paar uur daarvoor in Lelystad kampioen was geworden, de concentratie wat verstoord had, want DOS kwam er niet echt aan te pas. De ruststand van 17-11 was wat dat betreft duidelijk genoeg.

In de rust bracht Remco Jacobs Linda Treep en Camiel van Keulen in de ploeg. Mede daardoor kon DOS wat makkelijker terugvallen op haar vaste patronen. Ook verdedigend sloot DOS beter. Meest opvallende speler daarbij was André Beens, die verdedigend continu zijn tegenstander volgde. Het was een schitterend duel met Beens als grote winnaar.

Langzaam maar zeker kroop DOS dichterbij. Van zes doelpunten achterstand bij rust werd het vier doelpunten achterstand na vijfenveertig minuten. Bij 24-22 met nog tien minuten te gaan was het verschil twee. Dat verschil bleef tot 27-25 op het scorebord staan. Kort voor tijd scoorde René Bruggeman 27-26, waarna DOS nog één keer de bal in de aanval kreeg. Het was een paar seconden voor tijd de uitstekend spelende Romy Stam die het schot moest nemen. Maar tot afgrijzen van alles wat Kampen was, draaide de bal uit de korf. Daarmee kreeg DOS geen loon naar werken, alhoewel de ploeg van Jacobs met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. “En toch,” zei Jacobs na afloop, waren we graag de enige ploeg geweest die HKV/Ons Eibernest een punt hadden afgepakt. We waren er maar een paar centimeter vanaf.”

De competitie ligt nu twee weken stil. DOS sluit het zaalseizoen op 7 maart af met een thuiswedstrijd tegen KV Heerenveen.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 7x, Michaël Jongman 4x, Camiel van Keulen, Yvonne ten Hove en Romy Stam 3x, Nynke Links en Linda Treep 2x, Iris van Dijk en André Beens 1x

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*