Kanovaarders Kampen prolongeren Nederlandse titel.

dsc_0

 

Dit weekend zijn de kanovaarders uit Kampen in Tilburg, tijdens de Brabantregatta, opnieuw Nederlands Kampioen geworden voor Clubteams. Het is de 7e keer op rij dat de Skonenvaarders deze titel weten te bemachtigen.

Tijdens deze traditionele laatste wedstrijd van het seizoen hadden zich ook tal van Duitse en Belgische clubs aangemeld. Dit zorgde ervoor dat niet in alle klasse de verwachte podiumplaatsen werden behaald. Maar de club had ook dit weekend genoeg troeven in huis om de zo benodigde laatste punten in de wacht te slepen. Dit weekend was het weekend van de dames Vorsselman. Zowel Ruth (Senioren) als zus Isa (Junioren B) wisten alle individuele wedstrijden te winnen. Zowel op de 125m, 500, 1000m als de lange afstand was het goud voor deze dames. Ook William Bos (Junioren) liet op deze afstanden niemand voor zich, waarmee de zege een feit was.

Trainer Job Vrieswijk en Chris Hellendoorn kijken dan ook terug op een meer dan geslaagd seizoen. Dit seizoen was toch anders dan de vorige. Toen waren we huizenhoog favoriet, maar dit seizoen wisten we dat de concurrentie dichterbij zou komen. “Misschien is dat wel het duwtje geweest dat we nodig hadden”. We zijn weliswaar niet elke wedstrijd de allerbeste geweest, maar zeker tijdens de Hanzeregatta in Kampen als het NK eerder deze maand in Amsterdam op de bosbaan kwamen we uitstekend naar voren en hebben we de basis gelegd voor de Nederlandse titel. Mooi was ook dat zowel de jeugd t/m 14 jaar (Aspiranten) als de jeugd van 14 jaar en ouder (junioren en Senioren) hun bijdrage hebben geleverd aan deze titel.
We gaan komende maand de trainingen terugschroeven en de kanoërs rust geven om vanaf november de intensiteit weer stapsgewijs op te voeren richting het voorjaar van 2017. Maar eerst gaan we van dit succes genieten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673