Kansloze nederlaag Wilsum tegen Heerde

WilsumWilsum heeft ook het laatste bekerduel verloren. In eigen huis gingen de oranjehemden kansloos ten onder; vv Heerde, een ploeg uitkomend in de 3e klasse zondag, was met 0-7 te sterk.

Afgelopen zaterdag putte Wilsum nog veel vertrouwen uit het duel dat werd gespeeld tegen VIOS Vaassen, maar in het bekerduel tegen vv Heerde wilde bar weinig lukken. Voorin kon nauwelijks iets worden gecreëerd en aan de andere kant had Wilsum heel veel moeite om de aanvallers van Heerde af te stoppen.

Wilsum startte bijna ongewijzigd aan dit duel ten opzichte van afgelopen zaterdag. Ramon vd Wetering, Wiljan van Zuthem en Jan van Spijker waren de enige nieuwkomers in het elftal. Dit ging ten koste van Gerhard Bolt, Robin Mijnheer en Harmen Siedsma. Wilsum wilde vooraf opnieuw dezelfde tactiek hanteren als tegen VIOS Vaassen; inzakken en loeren op de counter, omdat Heerde als de betere ploeg werd geacht. Tegen VIOS werpte deze tactiek zijn vruchten af, maar vandaag was dit absoluut niet het geval. De gasten speelden de bal snel rond en zo konden de snelle buitenspelers van de gasten vaak het duel aangaan met de directe tegenstander.

In het eerste kwartier wisten de gasten het overwicht nog niet om te zetten in doelpunten, maar even later was het toch raak. Wiljan van Zuthem had geen afspeelmogelijkheden en besloot op het middenveld een actie te maken, maar dit mislukte. Heerde schakelde snel om en de spits van de gasten rondde fraai af: 0-1. Een paar minuut later werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet vanaf de rechterkant ging over de verdedigers van Wilsum heen en belandde voor de voeten van de linksbuiten, die dacht niet na en schoot beheerst raak: 0-2. Wilsum kon hier eigenlijk niets tegenover zetten. De ploeg van trainer Maikel Hondebrink was de bal veel te snel kwijt en daardoor moest men constant achter de tegenstander aanlopen. Gelukkig voor Wilsum bleef het slechts bij 0-2 na 45 minuten spelen. In de rust probeerde Maikel Hondebrink orde op zaken te stellen. Wilsum moest toch van achteruit proberen op te bouwen, de middenvelders moesten verder uit elkaar gaan spelen en de buitenspelers moesten het speelveld breed houden.

Er veranderde de tweede helft niet veel; Heerde bleef vele malen sterker en Wilsum kon geen vuist maken. Vlak na de hervatting werd het al 0-3. Na een combinatie rond het strafschopgebied werd de bal vanaf de rand van het strafschopgebied ingeschoten. Na de 0-3 kwam Johnny de Velde Harsenhorst in het veld voor Erik Barneveld en ook Harmen Siedsma werd binnen de lijnen gebracht, hij verving Jan van Spijker. Maar ook deze wissels zorgden niet voor het gewenste effect. Alhoewel Wilsum iets meer aan opbouwen toekwam, werd de ploeg alsnog nauwelijks gevaarlijk. Ook gaf men in de tweede helft nog meer ruimte weg waarvan de gasten dankbaar profiteerden.

In razend tempo liepen de gasten uit naar 0-4 en 0-5. In het laatste kwartier kwam Robin Mijnheer nog in het veld voor Jurre Heldoorn. Na de wissel liepen de gasten nog uit tot 0-7. Een dramatische avond voor Wilsum. Dit werd gesymboliseerd door een gemiste strafschop van Harmen Siedsma nadat de scheidsrechter een overtreding op Henri vd Wetering had gezien binnen het strafschopgebied. Na 90 minuten klonk het eindsignaal.

Wilsum was vandaag totaal niet bij machte om het vv Heerde lastig te maken. Het is voor Wilsum zaak om dit duel zo snel mogelijk te vergeten en de stijgende lijn weer te pakken die men had ingezet en zich zo snel mogelijk te revancheren. Die kans krijgt de ploeg dinsdagavond 1 september. Men speelt dan een oefenwedstrijd tegen Emst. Zaterdag 5 september begint de competitie en gaat Wilsum op bezoek bij HTC. Dit weekend zal Wilsum niet in actie komen, omdat het jaarlijkse Oranjefeest zal worden gevierd.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*