Kerstsfeer bij Quintus

Tijdens de feestelijkste maand van het jaar zorgt Quintus traditiegetrouw voor sfeervolle kerstconcerten. De toegang van alle concerten is gratis en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Kerstconcert
Op dinsdag  16 december vindt het jaarlijkse Kerstconcert plaats in het Kulturhus in IJsselmuiden. Tijdens dit concert spelen de cursisten van Quintus sfeervolle kerstmuziek op verschillende instrumenten. De avond begint om 19.00 uur.
KerstconcertQuintus
Kerstsoiree
Op woensdag 17 december begint om 19.00 uur in de Koornmarktspoort, een van de oudst bewaarde gebleven middeleeuwse stadspoorten van Kampen, het Kerstsoiree. Beginnende Quintus cursisten spelen dan ‘de allereerste kerstliedjes’. In een nostalgische ambiance kom je al helemaal in de kerstsfeer.

Kerstmatinee
Op vrijdag 19 december kom je in de kerststemming met het Kerstmatinee. Het optreden start om 16.00 uur in de Quintuszaal, Vloeddijk 38. Jonge cursisten presenteren een muzikaal kerstprogramma, met onder meer saxofoon, piano en panfluit.  Na afloop is er warme chocolademelk en koek!

Kerstknutselmiddagen
Van maandag 15 t/m donderdag 18 december zijn kinderen van harte welkom in de foyer van Quintus om van 16.00 – 17.00 uur hun eigen kersthangers en versieringen te maken.
Quintus wenst iedereen alvast een fijne kerst en een gezond 2015!

Kerst in Oud Kampen met Quintus
KIOK
Quintus is op diverse locaties in Kampen te zien en te horen tijdens ‘Kerst in Oud Kampen’.  In de Gouden Zaal van het Stedelijk Museum kun je op zaterdag 20 december en zondag 21 december luisteren naar concerten van leerlingen van Quintus.

Op zaterdag 20 december zijn er optredens van onder meer het blokfluit- en strijkersensemble, klassieke zang, Teenvoices en de Quintus Talentklas. De avonden bestaan uit twee delen. Het eerste concert is van 16.30 – 18.30 uur, het tweede concert verzorgd door de Quintus Talentklas start om 19.30 – 20.30 uur. Zondag 21 december kun je onder meer luisteren naar het Hoornensemble Quintus, dwarsfluit, piano en zang. Het eerste concert is van 16.30 – 17.00 uur. Het tweede concert is van 18.30 – 19.30 uur.

In de Stadsgehoorzaal Kampen treden zaterdag 20 december de Quintus Soul Factory  en het Jazz Combo op met een repertoire van soul, pop en jazzy muziek. De optredens zijn te beluisteren zaterdag tussen 17.00 en 22.00 uur.  Op zondag 21 december kun je luisteren naar het  Quintus Sax Ensemble met een swing, blues en jazz muziekstijl. De optredens op zondag zijn tussen 16.00 tot 21.00 uur en worden afgewisseld met diverse koren.

Op zondagavond 21 december kun je in de Buitenkerk in Kampen luisteren naar het Quintus Hoornensemble.  Binnenkort  is het programma van alle voorstellingen te lezen op www.quintuskampen.nl.  De toegang tot de activiteiten is gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*