maandag, september 16, 2024

HomeRegiosportKHC bemachtigt ticket voor de nacompetitie

KHC bemachtigt ticket voor de nacompetitie

-

Zaterdagavond heeft het eerste elftal van KHC clubgeschiedenis geschreven door een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. Het team moest minimaal één punt behalen om dit te bereiken. De wedstrijd in de spannende slotfase van de 1e klasse I was zenuwslopend, met veel onzekerheid over wie bovenin zou eindigen. Uiteindelijk werd ONS uit Sneek kampioen, wat bijzonder zuur was voor Olde Veste uit Steenwijk, dat lange tijd zicht had op de titel.

Op Sportpark Ezinge in Meppel begon de wedstrijd goed voor KHC. Het team kreeg verschillende kansen en het wachten was op de eerste treffer. In de 9e minuut kwam KHC terecht op voorsprong dankzij een doelpunt van Leroy Knol. Ondanks meerdere kansen voor KHC, lukte het niet om de voorsprong uit te breiden. Burak Alp miste een grote kans toen hij alleen op de doelman afging, wat bijna verkeerd afliep na een harde botsing. KHC had het vervolgens lastig in de verdediging, speelde slordig en in een te laag tempo. Alcides knokte zich terug in de wedstrijd en wist twee keer te scoren, waardoor KHC met een achterstand de rust inging.

Na de rust herstelde KHC zich onder leiding van Jonathan van Marle. In de 53e minuut zorgde van Marle voor de gelijkmaker na een assist van Brenn de Lange. KHC domineerde daarna de wedstrijd en in de 64e minuut scoorde Brenn de Lange de 2-3 na een knappe individuele actie. Ondanks nog meer kansen voor KHC, wisten Illias el Morabit en Husham Ali niet te scoren. Durk van der Leest besliste de wedstrijd door hard binnen te koppen vanuit een hoekschop. Jonathan van Marle maakte het af met de 2-5 eindstand, een verdiende overwinning voor KHC.

KHC wint hiermee de laatste periode titel in de 1e klasse I en neemt het op tegen de nummer 14 van de 4e divisie D, Longa’30 uit Lichtenvoorde. Dit is een oude bekende voor KHC, waar in het verleden al tegen gespeeld is. De wedstrijd wordt het komende weekend gespeeld te Lichtenvoorde in de Achterhoek.