KHC boekt broodnodige overwinning.

Voor KHC telde maar één ding zaterdagmiddag en dat was winnen van De Esch uit Oldenzaal. De Tukkers hadden nog maar drie punten behaald, en KHC had er maar eentje meer. Na maar liefst vijf verlies partijen moest de ommekeer komen en die kwam er ook. Na een aftastende beginfase was het KHC dat de wedstrijd domineerde.

khc-esch-1

Het eerste moment van opwinding was er in de 11e minuut de doelman van De Esch was veel te ver uit zijn doel gekomen en Brenn de Lange probeerde met een flinke uithaal de bal tussen de staanders te mikken. De bal ging echter rakelings naast en kwam de De Esch nog goed weg .In de 25e minuut was het wel raak via een harde inzet van Jeffrey de Nooijer 1-0. Daarna diverse kansen voor KHC, maar de bal wou er maar niet in, en ging De Esch enkele malen door het oog van de naald. In de 38e minuut dan toch de dik verdiende 2-0, uitblinker Karim Gabara speelde de bal goed in op Ibrahim Tuncer die fraai scoorde 2-0. Echter enkele minuten later werd het vanuit een toegekende strafschop alweer 2-1. Na de thee een fel en beter KHC dat op jacht ging naar de 3-1. Die kwam er al na enkele minuten in de 2e helft. KHC mocht aanleggen voor een vrijeschop net buiten de 16 meter, en Karim Gabara maakte dit fraai af door de bal hoog in de kruising te deponeren. In de 54e minuut werd te hoog inkomen op Karim Gabara niet bestraft door de overigens goed leidende scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. De Esch kwam vervolgens op 3-2 en leek de wedstrijd nog niet gespeeld. Na enkele kansen werd het in de 66e minuut dan eindelijk 4-2 via Ibrahim Tuncer die de bal perfect kreeg aangespeeld van Karim Gabara. In de slotfase werd het nog 5-2 via Jeffrey de Nooijer die hiermee ook zijn 2e treffer maakte.

De spitsen lijken op stoom te komen en dat is nodig ook. Want volgende week is de kraker tegen stadgenoot GoAhead Kampen op sportpark Midden Wetering. De Cocksianen zijn bezig aan een slechte serie, en zullen gebrand zijn op de overwinning. Echter zo voetballend als zaterdagmiddag heeft KHC zeker kansen op een goed resultaat. De wedstrijd begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Guus de Witte uit Ermelo.

khc-esch-4

Man van de wedstrijd

Ibrahim Tuncer

Foto’s: John Zoetebier


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673