zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportKHC brutaal aan de leiding in 1e klasse E

KHC brutaal aan de leiding in 1e klasse E

-

Voorafgaande aan het duel van KHC tegen Heerenveen werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden wegens het overlijden van oud bestuurder Jaap Super en Jannie Ekkel, echtgenote van ons lid Stef Ekkel. Tevens speelde het team van KHC met rouwbanden om.

KHC had dinsdagavond j.l. een puike prestatie geleverd in de bekerwedstrijd tegen 4e divisionist Rohda Raalte. Het kwam na een 0-2 achterstand terug tot 4-2 winst. Nu waren de ogen gericht op een goed vervolg in de competitie, want de laatste wedstrijd tegen SVZW ging kansloos verloren. Nu moest thuis aangetreden worden tegen de amateurs van vv Heerenveen. De Friese ploeg wist vorige week na een 1-0 achterstand terug te komen tot een winstpartij van 4-1 tegen onze buren Dos Kampen. KHC was dus gewaarschuwd voor onderschatting.
Het duel kwam direct opgang en voor beide doelen ontstonden al gevaarlijke momenten. De 1e mogelijkheid was in de 5e minuut voor Heerenveen. Even later een dot van een kans voor Boaz Smits, maar zijn harde inzet ging huizenhoog over. Enkele minute later wist Boaz wel tot scoren te komen. Op randje buitenspel mocht hij door gaan, en wist hij de doelman te verschalken 1-0. Lang konden de KHC supporters niet genieten van de voorsprong. In de 15e minuut werd het 1-1 na slordig balverlies aan KHC zijde. Leroy Knol had even later de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet ging rakelings over. De Friezen kwamen zelfs op voorspong vlak voor rust, en dat viel KHC rauw op het dak. In blessuretijd was het echter Florian van de Wal die met een harde schuiver de 2-2 op de borden bracht.

Na de rust een beter voetballend KHC dat de touwtjes in de handen nam. Het kwam dan ook op voorsprong in de 58e minuut werd het 3-2. Leroy Knol bracht de bal voor het doel, en Florian van de Wal kopte hard raak 3-2. Heerenveen dat een jonge technisch team heeft probeerde het nog wel even maar toen Leroy Knol er via een toegekende stafschop, na een overtreding op Burak Alp 4-2 van maakte was het gebeurt. Scheidsrechter Sam Tyler uit Assen floot een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC weet zich knap staande te houden in de top van de 1e klasse E. Na de nederlaag in Wierden richt het zich knap op. Iedereen kan van elkaar winnen in deze klasse en dat maakt het wekelijks spannend met een grote kopgroep waar maar weinig verschil in zit. Man van de wedstrijd. Florian van de Wal

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen de ploeg van Anco Jansen de oud prof van VV Emmen. De Emmenaren verloren zaterdag van buurman Dos Kampen en staan met 14 punten in de middenmoot. KHC staat maar 4 punten los op deze tegenstander, dus oppassen geblazen voor onderschatting.
De wedstrijd op Sportpark Rietlanden aan de Zwanenveld 2 in Emmen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Ed Blom. KHC gaat met de bus vertrek 11.45 uur