HomeRegiosportKHC door naar finalewedstrijden nacompetitie

KHC door naar finalewedstrijden nacompetitie

-

KHC er in geslaagd om in de tweestrijd tegen OZC uit Ommen als sterkste uit de bus te komen.

KHCNa de thuis winst van vorige week, was het oppassen voor onderschatting want OZC beschikt over een prima voetballend team. OZC ging dan ook sterk van start, het kreeg prima kansen om de score te openen want KHC werd goed onder druk gezet. KHC wankelde dan ook in de openingsfase en het was wachten op het 1e doelpunt want de druk werd enorm.

Het doelpunt kwam er dan ook, in de 6e minuut werd het 1-0. KHC voetbalde daarna erg onrustig, veel balverlies, en onzuivere passing waren daar debet aan. Toch kwam KHC in die fase op gelijke hoogte, Tom Diender mocht een inworp nemen ter hoogte van de achterlijn. De inworp bereikte via een verdediger en doelman de lat, Maurice Hofstra had vervolgens de bal voor het intikken 1-1. Daarna een fase met kansen over en weer, KHC kreeg kansen via Tom Diender en Ronald Arends. OZC kreeg echter nog wel de beste kans in de 30e minuut, maar doelman Kevin Dijkstra wist de bal met moeite tot hoekschop te verwerken. In de 36e minuut nog een kans voor Ronald Arends, echter zijn harde inzet ging rakelings over het doel.

Na de thee een wat beter KHC dat op inzet en strijd de wedstrijd naar zich toe trok, ondanks dat de tegenstander technisch wat beter voetbalde. In de 60e minuut nog een enorme mogelijkheid voor OZC een gevaarlijke vrijschop rand 16 meter ging maar rakelings naast het doel. Invaller Jeffrey van der Vlist maakte in de 68e minuut aan alle Ommer illusies een end door de 1-2 op de borden te brengen na een fraaie individuele actie. OZC zette KHC daarna nog wel even onder druk met een slot offensief, en de gelijkmaker kwam er ook nog wel diep in blessuretijd. Maar KHC mag verder, om dat het op inzet en strijd de beter was in het tweeluik met OZC. De sportieve wedstrijd stond onder deskundige leiding van arbiter Bas van Iersel uit Arnhem die het voortreffelijk deed vanmiddag.

Resumerend een prima prestatie, wat hopelijk zijn doorgang vind in het volgende beslissende tweeluik tegen Blauw-Geel uit Ede. De 1e wedstrijd wordt gespeeld op Hemelvaartdag, thuis op Sportpark De Venen om 14.30 uur. De daarop volgende uitwedstrijd wordt gespeeld 2 dagen later op zaterdag 31 mei in Ede. Na afloop van die wedstrijd sluiten we het seizoen af met een eindfeest in de kantine, ongeacht het resultaat. Maar eerst gaan we natuurlijk de jongens ondersteunen als 12e man.