KHC en Enter verstoren kampioensfeestjes

Zaterdagmiddag moest het dan gebeuren, maar liefst vier teams konden er nog kampioen worden in onze spannende 1e klasse D van het zaterdag voetbal. KHC wilde ondanks dat men plaats genoot GoAhead Kampen er graag in wil houden vanwege de mooie derby’s, zijn sportieve plicht doen. En dat was proberen te winnen in en tegen de andere titelkandidaat Nunspeet.

KHC verstoort Nunspeets feestje. © John Zoetebier
KHC verstoort Nunspeets feestje. © John Zoetebier

KHC ging direct goed en fel van start, het zet direct druk en Nunspeet had er geen antwoord op. Het leek wel of de spelers stijf stonden van de spanning, die nou een keer onafwendbaar is bij dit soort wedstrijden. In de 10e minuut kwam KHC voor het eerst op voorsprong. Leroy knol plaatste de bal voor het doel, en Erik Post ronde fraai af. Na 15 minuten de 1e echte kans voor Nunspeet, een harde inzet ging rakelings naast. Even later de gelijkmaker, nadat Justin Dros wat ongelukkig de bal inleverde. Enkele minuten later kwam Nunspeet zelfs op voorsprong. Nadat een verre inworp niet goed verwerkt werd door de KHC defensie wist Nunspeet wel raad met het buitenkansje 2-1. In de 24e minuut werd Justin Drost nog even met een vervelende overtreding tegen de reclameborden gewerkt, maar gelukkig kon hij verder spelen in deze overigens uiterst sportieve wedstrijd. In het vervolg nog kansen voor Tom Diender en Jeffrey van der Vlist. Het duurde tot de 45e minuut tot de gelijkmaker viel. Jeffrey van der Vlist miste in 1e instantie, maar in de rebound werkte een Nunspeet verdediger de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman. Na de rust een ontketend KHC dat vol op de aanval speelde tegen een verlammend Nunspeet. In de 50e minuut werd het 2-3, Arjan Bults zette goed door, speelde de bal in op Jeffrey van der Vlist die fraai af ronde. Enkele minuten later werd het zelfs 2-4 via een ontketende Tom Diender.Nu was het Nunspeet dat probeerde de bakens te verzetten in een uiterste poging de wedstrijd te doen kantelen. In de 83e minuut werd het nog 3-4, maar in een tegen aanval was het al snel weer 3-5 via een doelpunt van Leroy Knol op aangeven van uitblinker Tom Diender.

Man of the match Tom Diender tekent de 4e KHC treffer aan. © John Zoetebier
Man of the match Tom Diender tekent de 4e KHC treffer aan. © John Zoetebier
Leroy Knol scoort de 5e treffer voor KHC © John Zoetebier
Leroy Knol scoort de 5e treffer voor KHC © John Zoetebier

Nunspeet kwam deze klap niet meer te boven, het speelt de komende weken nacompetitie. De sportieve wedstrijd in Nunspeet werd prima geleid door scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn met zijn beide onafhankelijke assistenten.
Na afloop werd bekent dat ook de andere titel kandidaat GoAhead Kampen met 3-4 had verloren van het reeds gedegradeerde Enter-Vooruit. De respectievelijke nummers 3 en 4 schuiven door hun winstpartijen op naar plaats 1 en 2, en spelen woensdagavond a.s om 20.00 uur een beslissingswedstrijd om het kampioenschap op het sportpark van CSV Apeldoorn. Een ontknoping zoals er maar weinig durfden te voorspellen voor aanvang. Zo bleek maar weer dat iedereen van elkaar kan winnen in deze prachtige 1e klasse D. Onze jongens hebben het weer fantastisch gedaan dit seizoen, en de complimenten gaan dan ook uit naar de gehele groep inclusief begeleiding en trainers. Even stoom afblazen en vakantie houden, en dan weer snel voorbereiden voor het nieuwe seizoen want die staat er zo weer. KHC heeft nog twee grote toernooidagen, waarbij weer de geweldige inzet is van een heel korps vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we genieten van mooie voetbal wedstrijden. Bedankt allemaal voor jullie inzet ,en tot het nieuwe seizoen. Waarbij we hopelijk weer ingedeeld worden in de knotsgekke, maar vooral prachtige 1e klasse D.
Man van de wedstrijd
Tom Diender

KHC trainer Herman Oosterhaar bedankt Tom Diender © John Zoetebier
KHC trainer Herman Oosterhaar bedankt Tom Diender © John Zoetebier

KHC trainer Herman Oosterhaar is tevreden over de laatste serie wedstrijden van KHC “zeven uit drie, dat is een mooi resultaat, jammer van de slechte serie daarvoor, maar nu sluiten we toch mooi af”, Luister HIER naar het commentaar van Herman Oosterhuis.