KHC krijgt te weinig in Dronten

KHC
KHC heeft zaterdagmiddag in een waar voetbal spektakel de punten moeten achter laten in Dronten.

Vanaf het begin zette KHC de Drontenaren onder druk, en kreeg het enkele kansen om de score te openen. Echter de 1e echte kans was voor ASV Dronten, maar doelman Kevin Dijkstra stond zijn mannetje met een fraaie redding. In de daarop volgende tegen aanval van KHC kwam Tom Diender goed door op links en plaatste hij de bal perfect op het hoofd van Arjan Bults die even zo fraai de score op 0-1 bracht.

KHC was de bovenliggende partij tot een foutief ingespeelde bal de 1-1 op de borden bracht in de 24e minuut. Daarna een fase waarin KHC de weg even kwijt was en ASV Dronten dankbaar gebruik maakte van de ruimte die het kreeg. Enkel minuten al na de gelijkmaker werd het 2-1, wederom bij een spelhervatting stond de zaak niet goed en werd vrij gemakkelijk een tegen doelpunt weg gegeven.

Op slag van rust werd het geheel onnodig ook nog eens 3-1 na wederom slordig ingrijpen. Na rust een fanatiek aanvallend KHC dat streed voor een beter resultaat. De aansluittreffer kwam er in de 70e minuut nadat een verdediger Jeffrey de Nooijer aantikte en de bal op de stip ging . De Nooijer schoot zelf de strafschop hard binnen en vervolgens werd het billenknijpen voor ASV Dronten want KHC was ontketend. In de slotfase diverse kansen voor KHC, maar doelman en het aluminium stonden in de weg.

De prima leidende scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Ommen trok maar liefst 10 minuten extra tijd bij omdat de Drontense sluitpost zich enorm aanstelde, ging enkele malen als een aangeslagen bokser op de grond liggen om tijd te rekken, en schoot vervolgens de daar op volgende doelschop bijna in het vijandelijke doel. In de stand kwam geen verandering meer en leed KHC een pijnlijke nederlaag.

Resumerend, een voor de toeschouwers aantrekkelijk voetbal spektakel, met een wat gelukkige overwinning voor ASV Dronten. Ondanks het tijdrekken van de doelman was het een sportieve en vermakelijke wedstrijd. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Zutphen dat net als KHC de punten nog hard nodig heeft. De wedstrijd op Sportpark de Venen begint om 14.30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn.

Man van de wedstrijd: Justin Drost

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*