KHC loopt tegen pijnlijke nederlaag aan.

KHC begon uiterst geconcentreerd en hard werkend aan de wedstrijd, zonder dat het echt kansen creëerde. Ondanks dat harden werken was het slordig in de passing, en werd vaak de bal weer ingeleverd. De zuiverheid en precisie waren dan ook ver te zoeken zaterdagmiddag.

khc elftalfoto

De 1e echte kans voor KHC kwam pas in de 18e minuut, maar de inzet van de ongelukkig spelende Jeffrey van der Vlist ging hoog over. In de 23e en 29e minuut kwam KHC vervolgens twee keer goed weg, bij inzetten van Deto vlak voor het doel. In de 35e minuut mocht KHC aanleggen voor een vrijschop 10 meter buiten de 16 meter. De bal werd vervolgens richting Almelo geschoten, en dat leek helemaal nergens op. Op een ongelukkig moment net voor rust kwam Deto vervolgens op een 1-0 voorsprong, na slordig balverlies.

KHC had dus wat goed te maken en ging ook volop de aanval spelen en Deto had het daar ondanks een veldoverwicht moeilijk mee. KHC kreeg ook wat kansen, een inzet van Brenn de Lange verdween net over het doel. In de 59e minuut leek Deto op 2-0 te komen, maar de prima keepende Demi Loet Loetoer wist met een uiterste krachtsinspanning de bal knap uit de linker kruising te tikken. Dit bleek echter uitstel van executie. KHC mocht wederom aanleggen voor een vrijeschop enkele meters buiten de 16 meter. De vrijschop werd zo slecht ingeschoten, dat de bal tegen de muur kwam. In de daarop volgende counter stond de verdediging niet goed. De hardwerkende Burak Alp probeerde nog redding te brengen maar taste ook mis. Deto wist vervolgens wel raad met de bal en deponeerde deze achter keeper Loetoer die hierop kansloos was. KHC kreeg vervolgens nog kans om de aansluittreffer te maken toen Tom Diender een enorme kans kreeg. Hij plaatste de bal echter tegen de doelman, en in de rebound wist ook Jeffrey van der Vlist het net niet te vinden.
Resumerend, een toch zeker verdiende overwinning voor Deto. De sportieve wedstrijd in Vriezenveen werd uitstekend geleid door de jeugdige arbiter Martijn Kieft uit Putten. Het zit KHC even niet mee, het heeft ook geen greintje geluk.

KHC trainer Herman Oosterhaar vond dat KHC aanvallend te weinig creëerde, Deto was ook niet echt gevaarlijk maar via de omschakeling kwam KHC tweemaal in de problemen, waarvan Deto profiteerde. Luister HIER naar het commentaar van Herman Oosterhaar.

Het wordt ongekend spannend in deze uiterst vermakelijke 1e klasse D. Zowel bovenin als onderin vallen de komende weken de beslissingen. KHC heeft nog enkele punten nodig om de p/d plaatsen te ontlopen. De komende tegenstander WHC waarvan de uitwedstrijd nipt werd verloren zit in het zelfde schuitje. Hopelijk zit het onze hardwerkende blauw-witten zaterdag eens weer mee en kunnen we de punten in Kampen houden. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint zaterdag a.s om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Huis in’t Veld uit Elburg.
Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine.
Man van de wedstrijd:
Demi Loet-Loetoer