zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportKHC na winst medekoploper

KHC na winst medekoploper

-

Na de winst van vorige week werd met spanning uitgekeken naar de wedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden.

KHC (zonder de geblesseerde topscoorder Ronald Arends) begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een gelijk opgaande begin fase nam KHC langzamerhand een licht veld overwicht wat resulteerde in een 1-0 voorsprong na 15 minuten.

Tom Diender bracht de bal voor het doel en Jeffrey van der Vlist scoorde behendig. In de 29e minuut leek Tom Diender de voorspong uit te bouwen, nadat hij zijn tegenstander fraai passeerde eindigde zijn uithaal tegen het aluminium. Na de thee een aanvallend IJVV dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter KHC gaf weinig weg, met name op het middenveld werd heel hard gewerkt.

logoHalverwege de 2e helft was het Lesley de Munnik die KHC op 2-0 bracht via een door de goed leidende scheidsrechter Beldman toegekende strafschop nadat Jeffrey van der Vlist was neergelegd. De leidsman uit Holten hield daarbij de kaarten op zak en daar kon iedereen zich prima in vinden. In de 80e minuut was het uitblinker Burak Alp die de 3-0 op de borden bracht via een fraaie individuele actie. IJVV kwam nog even terug tot 3-1 via Roelof van de Berg die fraai uithaalde, echter de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Resumerend een fraaie en terechte overwinning voor KHC, behaald op inzet en kracht. KHC komt door deze overwinning naast Veensche Boys, dat thuis verrassend verloor van SKV. Over 2 weken hervat KHC de competitie met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter VVOP dat aan een inhaalrace is begonnen en net als KHC de laatste 2 wedstrijden heeft gewonnen. Zaak dus om te waken voor onderschatting, en geconcentreerd aan de start te verschijnen. Volgende week een oefenpot tegen 4e klasser Swift 64 uit Swifterbant. De wedstrijd op sportpark Venen begint om 14.30 uur.