KHC niet langs FC Zutphen

KHCIn de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen was al te zien dat deze tegenstander goed kon voetballen, het is dan ook niet terecht dat dit team zo laag staat. Men beschikt over uitstekende aanvallers, en dat heeft KHC ondervonden zaterdagmiddag.

KHC ging wel goed van start, het scoorde al in de 2e minuut de 0-1 via een harde schuiver van Erik Post in de linker benedenhoek. Daarna zakte KHC ver terug. Het middenveld werd overlopen, en de verdediging kwam veel teveel onder druk te staan. Dat resulteerde in de 17e minuut tot de aansluittreffer na matig verdedigen op de rechtsback positie. In de 28e minuut leek KHC wederom op voorsprong te komen maar nu was de inzet van Erik Post veel te slap en ging naast het doel. FC Zutphen was in die fase de bovenliggende partij. In de 34e minuut kon een aanval van FC Zutphen nog net tot hoekschop worden verwerkt. Echter bij de hoekschop zag het er verdedigend weer niet goed uit en kwam FC Zutphen op 2-1.

Met kunst en vliegwerk werd deze stand tot rust behouden, KHC ging hierbij enkele malen door het oog van de naald. Na de thee een aanvallend KHC dat op jacht ging naar de aansluittreffer. Nadat Erik Post nog een keer miste in de 50e minuut, kreeg KHC een vrije schop op 20 meter afstand van het doel van FC Zutphen. Leroy Knol plaatste met een prachtige curve de bal in de kruising en leek het duel te kantelen. Echter de vreugde was van korte duur, een foutieve inschatting in de Kamper defensie was de inleiding tot de 3-2. KHC probeerde het nog wel even, Kevin Isidora werd nog ingebracht maar ook hij kon het verschil niet maken deze middag. FC Zutpen maakte er in de slotfase ook nog 4-2 van.

Resumerend, KHC verliest verdient van FC Zutphen. De Zutphenaren waren gewoon de betere ploeg vandaag. De aantrekkelijke, sportieve wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde. Volgende week de laatste wedstrijd alweer van het seizoen, thuis wordt ASV Dronten ontvangen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.M. Kieft uit Putten. Na afloop is er feest in de kantine met zanger Rob Hollander, KHC is zeker van de 6e plaats in de 1e klasse D en is daarmee de best presterende ploeg van Kampen.

Het 2e team van KHC behaalde zaterdagmiddag de 3e periodetitel door winst op ASC’62 2. Het team van trainer Gait-Jan Maurer kwam door een laat doelpunt van good-old Marcel Hup op 2-1. KHC 2 start de nacompetitie op Hemelvaartsdag met een thuiswedstrijd, de tegenstander van die wedstrijd is de nummer 11 van de 1e reserve klasse A, welke pas aanstaande zaterdag bekend word.

KHC 2 van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Man van de wedstrijd – Tom Diender

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*