KHC onderuit tegen DUNO Doorwerth.

Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen het kleine DUNO Doorwerth een dorpje onder de rook van Arnhem. De dorpelingen speelden jaren op 4e klas niveau maar hebben een sponsor gevonden die rijkelijk geld steek in de dorpsclub. Het promoveerde jaar op jaar en de ambitie is er om door te stoten naar de hoogste amateurafdeling. De club dient dan wel ook haar accommodatie aan te pakken want die is blijven steken op een niveau van de 4e klasse.

duno-khc-2

 

De wedstrijd van zaterdagmiddag was alleraardigst en KHC kwam verrassend vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Jeffrey de Nooyer veroverde de bal van een verdediger en schoot de bal hard achter de doelverdediger. In de 13e minuut kwam DUNO al weer op gelijke hoogte, en dat was jammer want KHC was opties de bovenliggende partij in die fase van de wedstrijd. Daarna een periode waarin de onthutsend zwak leidende scheidsrechter Barret zich liet gelden. De man miste diverse overtredingen, en ging vervolgens alla Bas Nijhuis diegene die er wat van zei bestraffen met gele kaarten. Pratende spelers derhalve en dit kwam het spel niet ten goede, want de individueel betere spelers van DUNO trokken het spel naar zich toe. Na de thee een fel KHC dat probeerde de bakens te verzetten. In de 59e minuut een mooie kans voor KHC maar invaller Kevin Olaria mikte net naast. Ook DUNO kreeg kansen en de wedstrijd kon alle kanten op. In de 74e minuut leek KHC weer op voorsprong te komen, Joshua van Marle kreeg de bal goed aangespeeld en kopte vervolgens tegen de paal. Pech voor KHC want in de tegenaanval werd de verdediging er compleet uitgelopen, en scoorde DUNO 2-1. Een minuut later lag de bal op de stip, Lesly de Munnik draaide zich bij een voorzet van DUNO om en kreeg de bal ongelukkig tegen de hand. De veel te gemakkelijk gegeven strafschop was natuurlijk einde wedstrijd. Even later werd Joshua van Marle met een 2e gele kaart weggezonden en was het over en uit. DUNO liep in blessuretijd nog uit tot 4-1 maar dat was alleen voor de statistieken.

duno-khc-1

Resumerend een ongelukkige en onnodige nederlaag. Ondanks dat DUNO individueel beschikt over betere spelers had KHC het geluk niet aan zijn zijde. Het moet nog beter leren de mond te houden tegen de arbitrage, want van scheidsrechters win je het nooit. De man had beslist zijn dag niet dat moet worden gezegd, en ik zeg het niet gauw maar het was een zeer eenzijdige leiding. KHC moet zich weer opladen voor de volgende wedstrijd, die volgt zaterdag dan komt Bennekom op bezoek. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de Jong uit Groningen.

Man van de wedstrijd

Nick Notrot

Foto’s: John Zoetebier

duno-khc-3


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673