HomeRegiosportKHC onderuit in Zwolle

KHC onderuit in Zwolle

-

KHC

KHC is er niet in geslaagd de volgende ronde van de beker te halen. Het ging in Zwolle tegen de koploper van de Noordelijke 1e klasse zondag in de slotfase onderuit.

Dieze West begon sterk het raakte in de 4e minuut al de lat, en in het verdere vervolg lag KHC onder druk. Na een aantal reddingen van invaller doelman Cor Straetemans was het in de 13e minuut wel raak na matig uitverdedigen van de Kamper defensie 1-0. In de 16e minuut de 1e werkelijke kans voor KHC een inzet van Leroy Knol belande tegen de paal, en in de rebound kaatste de bal van de schoen van de geheel voor het doel vrij staande Maurice Hofstra. In de 44e minuut de 1-1 via Jeffreij de Nooijer na goed doorzetten van Kevin Isidora.

Na rust in de duisternis want de verlichting voldoet bij lange na niet aan de vereiste wedstrijd verlichting om officiële wedstrijden te spelen. KHC kwam nog wel op voorsprong een doorkop bal van de ingebrachte Ronald Arends bereikte Jeffreij de Nooijer die verwoestend uithaalde in de 58e minuut 1-2. Daarna een fase waarin KHC naar achteren moest het snelle combinatie voetbal van de Zwolse ploeg dwong dit af. In de counter was KHC nog wel gevaarlijk, maar het moest capitulerenn in de 70e minuut werd het 2-2 via een snelle aan van Dieze West. De wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien, maar in de voor laatste minuten ging KHC alsnog onderuit 3-2.

Al met al toch wel een verdiende overwinning voor de Zwollenaren, die doorgaan naar de 3e KO ronde van de beker. KHC kan zich volledig gaan richten op de competitie. Daarin treed het volgende week thuis aan tegen onbekende ASC Nieuwland uit Amersfoort. Beide ploegen verkeren onderin dus punten pakken is een must. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Heusschen uit Kralingen.

*AUDIO* – Straetemans ( KHC ): “Balen op de manier hoe we verloren hebben”