KHC onfortuinlijk in de afwerking

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede. De tukkers stonden met de winterstop op 5 punten, maar herpakten zich knap en staan nu zelfs boven de P/D streep met 26 punten. KHC begon zaterdag te slap aan de wedstrijd, en dat had fatale gevolgen voor het resultaat.

Sparta Enschede pakte het direct goed aan, en dat resulteerde in de 9e minuut tot de 0-1 na slecht uitverdedigen. Daarna een beter KHC, dat op jacht ging na de gelijkmaker. Na wat kansen voor Erik Post en Kevin Isidora, was het Tom Diender die de 1-1 liet aantekenen in de 27e minuut op aangeven van Leroy Knol. Daarna een hard werkend KHC dat probeerde de bakens te verzetten, maar slordig was in de afwerking. In de 40e minuut had KHC pech, een enorme omhaal van Kevin Isidora spatte uiteen op de lat. Na rust wederom een te slappe start van KHC dat teveel de tegenstander liet voetballen. In de 55e minuut claimde KHC een strafschop na vasthouden van Leroy Knol, echter scheidsrechter de Witte zag er niets in en liet doorspelen. KHC kreeg nog een paar kansen, maar bij de spitsen Diender en Post ontbrak de precisie vanmiddag. In de 65e minuut kwam Sparta Enschede op een 1-2 voorsprong. Dit gebeurde na een rare terug speelbal van Tom Diender, waaruit Sparta een hoekschop kreeg. Die werd vervolgens niet goed verwerkt en zo keek KHC tegen een achterstand aan. Enkele minuten later werd het zelfs tegen de verhouding 1-3 na wederom foutief uitverdedigen. Invaller Jeffrey de Nooijer bracht de schade nog terug tot 2-3, maar KHC had pech want even later belande een inzet van Tom Diender tegen de paal.

Een gevoelige nederlaag, maar wanneer je niet met 11 man scherp aan de wedstrijd begint roep je dit over je af. Gelukkig heeft KHC een imposante serie achter de rug en heeft het zich reeds veilig gespeeld. Volgende week uit tegen koploper Dos’37 uit Vriezenveen, waar tegen thuis nipt met 0-1 werd verloren. Kan KHC nog een keertje stunten, en de boel in spanning houden in deze prachtige 1e klasse D. De wedstrijd in Vriezenveen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. ter Brake uit Dedemsvaart. We gaan met de bus vertrek 12.30 uur.

Man van de wedstrijd;

Brenn de Lange

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*