vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportKHC op inzet langs Blauw-Geel

KHC op inzet langs Blauw-Geel

-

KHCHet was een slijtageslag donderdagmiddag in Kampen. Na een voorzichtige openingsfase was het Blauw-Geel dat de eerste plaagstootjes uitdeelde. KHC kwam na 10 minuten op gang en nam het initiatief tot aanvallen. Vanaf die periode was KHC de bovenliggende partij, en was het wachten op de openingstreffer. Na diverse mooie kansen was het Burak Alp die Justin Drost weg stuurde. De bal kwam vervolgens bij Jeffrey van der Vlist die Ronald Arends bereikte en vervolgens verwoestend uithaalde met het hoofd 1-0. Net voor rust nog een goede mogelijkheid voor Blauw-Geel om op gelijke hoogte te komen, maar de genomen vrijeschop net buiten de 16 meter ging rakelings naast. Na rust een gelijk spelbeeld KHC vocht voor wat het waard was, en dat kwam tot uiting in de score. In de 62e minuut wederom een prachtige aanval. Het was wederom Van der Vlist die Ronald Arends bediende, nu vanaf de andere kant 2-0. In de slotfase gooide Blauw-Geel alles op de aanval om de aansluiting te forceren. KHC had gesmeten met de krachten en het was wachten op een doelpunt. Die kwam er dan ook vlak voor tijd via een doelpunt van Marcel van Bruksvoort. KHC claimde in de slotfase nog een strafschop na neerhalen van Maurice Hofstra. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het een veel te zware straf zou zijn geweest. Zo kwam er een eind aan het eerste bedrijf van de tweeluik tegen Blauw-Geel. Prima geleid door scheidsrechter William Smit en zijn assistenten Stalenburg en Haarnack. Zaterdag de return in Ede, gesteund door hopelijk veel supporters uit Kampen.