HomeRegiosportKHC op karakter langs Deto Vriezenveen

KHC op karakter langs Deto Vriezenveen

-

khc deto

KHC heeft de eerste seizoenshelft goed afgesloten met een zwaarbevochten overwinning op DETO Twenterand. De Kampenaren wonnen na een 2-0 ruststand met 3-1.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de deze week overleden oud bestuurslid van de supportersvereniging Ad van Ooijen senior.
KHC en Deto gingen aftastend van start, beide teams wilden de winterstop in zonder nederlaag en dat was te zien. Toch kreeg Deto in de begin fase de beste kansen om de score te openen, zo kwam een vrije kopbal net voor het doel tegen de rug aan van een medespeler en kwam KHC goed weg. In de 13e minuut de 1e kans voor KHC, Leroy Knol bereikte Tom Diender maar zijn inzet belande in de handen van de doelman. In de 20e minuut opende KHC de score, Burak Alp werd in het centrum aangespeeld. Vervolgens maakte hij een kleine solo en haalde verwoesten uit door de bal strak in het doel te schieten. Daarna een fase waarin KHC teveel ruimte weg gaf, en het technische Deto enkele goede kansen creëerde. In de 36e minuut werd het vervolgens 2-0 via een schitterend doelpunt van Kevin Isidora die de bal ineens op de schoen nam en keihard raak schoot. Deto kreeg net voor rust nog een prima kans door een uitglijer van Jarron de Lange, maar gelukkig voor KHC wist Deto het doel niet te vinden. Na de thee een zeer vermakelijke wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. KHC wist de score uit te bouwen tot 3-0 via een doelpunt van Erik Post na goed doorzetten van Joel Visscher. Enkele minuten later was het al weer 3-1 na onoplettendheid in de KHC defensie. In de slotfase hadden er gemakkelijk nog enkele doelpunten kunnen vallen maar goed keeperswerk van Demi Loet Loetoer en de paal stonden daarbij in de weg. Aan de andere kant kreeg KHC eigenlijk niet te missen kansen, maar ook hier wou de bal er niet meer in.
Zo eindigde een uiterst vermakelijke wedstrijd in een voor KHC goed resultaat. De prestatie curve is prima, en KHC mag met 18 punten heel erg tevreden zijn. De sportieve wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter van der Pol uit Zwolle. Na de winterstop begint de competitie weer op 23 januari, dan start KHC met een uitwedstrijd tegen het Zwolse WVF.