HomeRegiosportKHC op karakter langs SV Lelystad

KHC op karakter langs SV Lelystad

-

KHC heeft zaterdag een moeizame 1-2 overwinning gehaald tegen SV Lelystad.

Beide ploegen hadden vooraf nog zicht op een periode titel. SV Lelystad had met name in de 1e helft een licht veldoverwicht. De Lelystedelingen beschikken over een aantal technische spelers, en KHC had het daar af en toe flink moeilijk mee. Doelman Kevin Dijkstra moest dan ook zijn kunnen een aantal keren tonen. KHC had met enkele schorsingen te maken, en ook Jeffrey van der Vlist moest ziek afhaken.

KHCIn de 1e helft waren er een paar kansen voor KHC in de 2e minuut ging een kopbal van Leroy Knol net naast op aangeven van Jaron de Lange. Ook Arends had KHC voor rust op voorsprong kunnen brengen maar zijn harde inzet smoorde in de handen van de doelman. Net na de thee was het echter wel raak, die zelfde Arends wist een voorzet van Tom Diender nog net te toucheren 0-1 De periode hierna werd vol inzet gestreden en dat resulteerde in de 70e minuut in de 0-2. Arjan Bult wist hard en doeltreffend uit te halen op aangeven van Maurice Hofstra. KHC kreeg het erg moeilijk hierna. Bij Lelystad werden er 2 aanvallers bij gezet, en werd er alles of niets gespeeld. De druk werd enorm groot, en op een hard schot had doelman Dijkstra geen grip. In de rebound werd de bal hard ingeschoten 1-2 in de 78e minuut. Hierna nog een moeilijk kwartiertje maar KHC gaf de zege niet meer uit handen, en met name de strijdlust was mooi om te zien. De ruim aanwezige supportersschare zorgde voor een uitbundige sfeer op de tribune, en werd het clublied diverse malen ingezet.

KHC behaalde met deze zege de nacompetitie. De ploeg en begeleiding verdienen een groot compliment, omdat er met inzet en strijd een geweldige prestatie is neergezet. De sportieve wedstrijd in Lelystad werd uitstekend geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten die de kaarten op zak hield vanmiddag. Volgende week start KHC de nacompetitie thuis tegen OZC uit Ommen de return is een week later in Ommen. De aanvangstijden van deze wedstrijden worden nog nader bepaald. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat 17.00 uur, dus let even op de publicaties.