KHC over de knie tegen Be Quick’28 uit Zwolle

 

KHC ging vorige week flitsend van start in de poule fase van de bekercompetitie. Het versloeg Lelystad’67 met 1-4. Zaterdagmiddag moest het voor de 2e wedstrijd aantreden tegen het Zwolsche Be Quick’28. De Zwollenaren wonnen hun 1e wedstrijd met 5-6 van Lemelerveld.

KHC begon slecht aan de wedstrijd, want de Zwollenaren zetten behoorlijk druk vanaf het beginsignaal. KHC speelde verkrampt en wist zich aanvankelijk moeilijk onder de druk uit te voetballen. Na een kwartiervoetballen ging het beter en kwamen ook de 1e kansen.

Boaz Smit kreeg nog de beste kans maar oog in oog met de doelman schoot hij hoog over. Ook het nemen van vrijeschoppen ging te slordig. KHC was in die fase de bovenliggende partij maar verzuimde afstand te nemen van de Zwollenaren. Ook Leroy Knol kreeg nog een dot van een kans maar in plaats van zelf de bal te koppen probeerde hij de bal te plaatsen naar een medespeler, iets wat verkeerd uit pakte.

Na de rust verwachte iedereen dat KHC de zaak zou recht zetten. Maar na een snelle counter van de Zwollenaren ging het helemaal mis. Het werd 0-1 en KHC liep achter de feiten aan.

In de drang naar de gelijkmaker namen de slordigheden toe en werd het zelfs na gestuntel 0-2.

KHC kwam nog terug tot 1-2, maar deze treffer werd afgekeurd. In de slotfase werd het zelfs 0-3 en was de Zwolse overwinning misschien wat geflatteerd, maar zeker niet onverdiend.

De sportieve wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo.

Resumerend: KHC heeft zich behoorlijk verslikt in het Zwolse Be Quick’28. De Zwollenaren waren feller en vanaf het 1e fluitsignaal beter in de wedstrijd. KHC speelde onder de maat en kan veel beter. Aangezien Lemelerveld later op de dag ook won van Lelystad’67 is het duidelijk dat KHC zaterdag a.s. in een rechtstreeks duel met Lemelerveld gaat uitmaken wie er na Be Quick’28 doorgaan naar de volgende ronde. KHC zal uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag want oude bekende Lemelerveld is geen te onderschatten tegenstander.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint pas om let op 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Mike Blok uit Hattem.

Dinsdagavond a.s. speelt KHC nog een oefenwedstrijd tegen het Apeldoornse Columbia. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 20.15 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*