vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportKHC ruim langs Enter-Vooruit

KHC ruim langs Enter-Vooruit

-

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Henk Nijmeijer een belangrijke vrijwilliger van Enter-Vooruit. KHC begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd. Het had vervolgens het meeste bal bezit, maar was nogal eens slordig in de passing. Enter-Vooruit kreeg zo doende de eerste kansen van de wedstrijd. In de 10e minuut moest keeper Demi Loet loetoer redding brengen, en een minuut later leek een misser van de Kamper defensie Enter-Vooruit op voorsprong te brengen. Echter de inzet ging rakelings naast.

KHCIn de 14e minuut de 1e mogelijkheid voor KHC, Brenn de Lange die wederom prima speelde haalde uit, maar zijn harde inzet ging rakelings naast. In de 15e minuut kwam Enter-Vooruit toch op voorsprong, na geklungel in de Kamper defensie. Vervolgens ontwikkelde zich een Kamper overwicht, KHC had het beste van het spel en het was wachten op de gelijkmaker. In de 25e minuut mocht KHC een vrijeschop nemen, op ongeveer 25 meter van het doel. Karim Gabara haalde verwoestend uit, de bal verdween via de rug van een tegenstander snoeihard in het doel.

Een minuut later had Leroy Knol de 1-2 op de schoen maar zijn inzet ging hoog over. Een aantal minuten later soleerde Ibrahim Tuncer alleen door de verdediging van Enter-Vooruit en bracht met een harde schuiver de stand op 1-2. Na rust nog even een aanzettend Enter-Vooruit dat vergeefs probeerde om de wedstrijd naar zich toe te trekken. KHC was de betere ploeg, het kreeg een aantal kansen. Het duurde tot de 74e minuut toen uitblinker Erik Post de bal panklaar voor Leroy Knol deponeerde, die vervolgens fraai inschoot. Diezelfde Post zorgde voor de 1-4 in de 82e minuut op aangeven van Brenn de Lange. Invaller Victor Ortega Fernandez bepaalde de eindstand op 1-5.

Zo werd het een dik verdiende overwinning voor KHC, in een sportieve wedstrijd. Scheidsrechter Martijn Vos uit Warnsveld deed het prima vanmiddag. Volgende week komt Berkum op bezoek, de Zwollenaren hebben net als KHC 6 punten echter met een wedstrijd minder. Vorig seizoen wisten we uit geen potten te breken, maar werd er thuis met 4-0 ruim gewonnen. Ingrediënten voor een spannende wedstrijd op Sportpark De Venen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.M.Kieft uit Ermelo.