HomeRegiosportKHC stevig onderuit in Horst

KHC stevig onderuit in Horst

-

KHC
KHC heeft de overwinning op Nunspeet geen goed gevolg kunnen geven. De uitwedstrijd tegen Horst een buurtschap onder de rook van Ermelo liep uit op een dikke nederlaag. Op de eerste 5 minuten na was KHC zaterdag de onderliggende partij.

Als excuus mag worden aangedragen dat er veel blessures zijn, en in deze wedstrijd was er het uitvallen van de vorige week nog uitblinkende Karim Gabara. Toch had er meer ingezeten als KHC niet zo slordig had gespeeld, er ging met name in de 1e helft veel mis, foutief ingespeelde ballen, en voetballen in een te laag tempo waren hier debet aan. In de 10eminuut was er een kans voor Leroy Knol, echter zijn inzet ging ruim naast.

In de 14e minuut kwam Horst op voorsprong na slordig balverlies in de Kamper defensie. De bal werd strak in de rechter benedenhoek geplaatst achter doelman Cor Straetemans. Daarna een fase met slordig balverlies van KHC. In de 25e minuut een dot van een kans voor Tom Diender, zijn inzet ging via de vingertoppen van de doelman en de doellat nipt over het doel. Na de rust was er nog hoop op een beter resultaat. In de 50e minuut claimde KHC een strafschop wegens hands welke niet werd toegekend door de verder goed leidende scheidsrechter Johan van Dijk uit Ede. Een minuut later een opgelegde kans voor wederom Tom Diender op aangeven van Leroy Knol. Maar Diender had absoluut zijn dag niet. En toen Horst er in de 60e minuut 2-0 van maakte werd het wel erg moeilijk voor KHC. Het morste met de kansen, en Horst maakte het keurig af na wederom slecht uitverdedigen werd het via een knappe kopbal 3-0.

Resumerend een gevoelige nederlaag voor KHC, en een terechte overwinning voor Horst. KHC zal volgende week uit een vaatje moeten tappen anders wordt het een loodzwaar seizoen. In de 1e klasse worden fouten genadeloos afgestraft, en ligt het tempo wat hoger als dat KHC zaterdag wilde spelen. Zaterdag a.s. spelen we weer thuis tegen SDVB Barneveld. De Barnevelders kennen net als KHC een matige start van de competitie en zullen er alles aan doen dit te verbeteren. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Paarhuis uit Ommen.

Reactie Oosterhaar ( KHC ): ” Vandaag gaven we niet thuis op momenten dat we het wel moeten doen “