KHC strijdend onderuit tegen Berkum

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd punten mee te nemen uit Zwolle, waar het uit kwam tegen Berkum. De begin fase was voor KHC, maar daarna was het Berkum dat steeds beter in de wedstrijd kwam.

khc-berkum

 

KHC ging enkele malen door het oog van de naald, en goed keeperswerk van Demi Loet Loetoer voorkwamen erger. In de 17e minuut werd een knap genomen vrijeschop van Berkum nog nipt tot hoekschop verwerkt en even later was het KHC dat op dezelfde wijze net buiten de 16 meter mocht aanleggen. Vrijetrappen specialist Karim Gabara schaarde zich achter de bal, maar dit keer ging de bal via de muur rakelings naast. In de 27e minuut kwam KHC op achterstand via de snelle Bacuna die fraai de 1-0 scoorde. Een minuut later werd het via diezelfde Bucuna zelfs 2-0 omdat de verdediging van KHC niet goed oplette. Vervolgens zette KHC de tanden in de wedstrijd en strijdend kreeg het via de wederom sterk spelende Karim Gabara enkele kansen. In de 42e minuut was Joshua van Marle dicht bij een treffer maar zijn harde kopbal werd fraai gepareerd door de Zwolse doelman. In de 43e minuut dan toch de verdiende aansluittreffer Lafid Lahzal speelde goed Jeffrey de Nooyer aan die de bal binnen schoot. Na de rust een fel strijdend KHC dat opzoek ging naar de gelijkmaker. Het werd ook wat feller allemaal, maar de prima leidende scheidsrechter Jan van Dijk hield de wedstrijd goed onder controle. In de 64e minuut kwam KHC op gelijke hoogte een vrijeschop werd prima doorgekopt en Lafid Lahzal scoorde fraai. De nieuweling begint zijn draai te vinden bij KHC, en lijkt een prima vervanger voor de vertrokken Tom Diender. KHC had echter pech uitblinker Karim Gabara moest met een gevoelige liesblessure naar de kant en kon niet verder. Berkum rook zijn kansen durfde ook weer wat meer druk te zetten en KHC werd overlopen in de verdediging. In de 73e minuut werd het dan ook 3-2 via Chris van der Meulen die enkele verdedigers passeerde en fraai scoorde. In blessuretijd werd het nog 4-2, waarmee KHC een gevoelige nederlaag opliep.

Volgens trainer Herman Oosterhaar is goed begonnen aan de wedstrijd, maar na de 1e goal wilden we het te snel rechtzetten en liepen we tegen de 2e goal aan. Uit een mooie aanval maken we vervolgens oosterhaarvoor de rust nog wel de 2-1. De tweede helft begonnen we met veel inzet en passie, en scoorden de 2-2. Dan is het weer een wedstrijd, we kregen kansen om de 3-2 te maken, maar Berkum sloeg vijf minuten voor tijd toe. De laatste vijf minuten speel je va banque, en dan is die vierde treffer voor de statistieken.

Ondanks de nederlaag is de KHC trainer vol goede moed. “Als je ziet hoe we ons twee wedstrijden staande houden tegen absolute titelkandidaten dan geeft dat de burger moed”, aldus Oosterhaar.

Luister HIER naar het hele commentaar van trainer Herman Oosterhaar.

 

khc-berkum-2Resumerend een toch wel verdiende overwinning voor Berkum dat kon profiteren omdat de ziekenboeg bij KHC al vroeg in het seizoen volloopt. Het is dan ook te hopen dat er volgende week weer wat spelers terug zijn wanneer we thuis spelen tegen Vroomshoopse Boys dat ook verloor met 2-0 van stadgenoot GoAhead Kampen. De wedstijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn.
Man van de wedstrijd
Karim Gabara


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673