vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportKHC stunt in Vriezenveen

KHC stunt in Vriezenveen

-

KHCKHC verstoorde zaterdagmiddag het kampioensfeestje in Vriezenveen. Dos’37 had de kampioenswagen met bijbehorende versierselen al klaar staan, maar deze kan nog even in de remise worden gezet.

De wedstrijd begon een kwartier later wegens het huldigen van een speler!!!!. Men kreeg toen al de indruk dat Dos’37 dacht dat de wedstrijd al gewonnen was. KHC begon veel geconcentreerder aan de wedstrijd dan de tegenstander, en dat leverde direct kansen op. Karim Gabara en Erik Post kwamen een aantal keren goed door, en Dos’37 had het daar moeilijk mee.

De 1e kans voor Dos’37 was in de 10e minuut toen de paal werd getoucheerd. In een fase dat KHC de betere ploeg was werd Post onderuit gehaald in een doorgebroken positie en kwam Dos’37 met 10 man te staan. In de 30e minuut belande een harde inzet van Burak Alp in de handen van de doelman. Dos’37 kwam even later zelfs met 9 man te staan omdat een speler met 2 x geel werd weggezonden. De Vriezeveners waren in die fase meer met de arbitrage bezig dan met de wedstrijd ( oliedom).

Het duurde tot de 63e minuut voordat KHC het verschil kon maken. Justin Drost ging op links goed door, en zijn inzet betekende de 0-1. In de 67e minuut moest doelman Kevin Dijkstra zijn kunnen tonen. Een harde inzetnet onder de lat werd knap tot hoekschop verwerkt. In de 73e minuut werd het 0-2 via een doelpunt van Erik Post.

Dos’37 zette met 9 man nog even knap aan, het kwam in de 76e minuut terug tot 1-2. KHC kreeg het zowaar nog moeilijk want Dos’37 gooide alles op alles. Echter toen Leroy Knol er in een counter 1-3 van maakte in de 86e minuut was Dos’37 een verslagen ploeg. Invaller Jeffrey de Nooijer bepaalde in de 88e minuut de eindstand op 1-4.

Resumerend een knappe overwinning van KHC, dat vanaf het begin geconcentreerder voetbalde dan de tegenstander. De titelkandidaat kon het niet waar maken vanmiddag, maar zal ongetwijfeld volgende week scherper aan de start staan. KHC doet door deze overwinning weer mee in de 3e periode.

Man van de wedstrijd: Durk van der Leest

Volgende week de uitwedstrijd tegen FC Zutpen dat strijd tegen degradatie. De wedstrijd in Zutphen begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechte G. Keijl uit Heerde. We gaan met de bus vertrek 12.30 uur.