KHC stunt tegen Deto Twenterand

KHCZaterdagmiddag heeft KHC in de thuis wedstrijd tegen Deto Twenterand verrassend uitgehaald. Vooraf had niemand gerekend op een winstpartij tegen de sterke ploeg van oefenmeester Marcel ter Steege.

De Vriezeveners kwamen met overwinning aspiraties naar onze Hanzestad, men had immers van onze andere stadgenoten al twee keer ruim gewonnen. Ze begonnen dan ook fel aan de wedstrijd, KHC kwam gelijk onder druk te staan. Deto morste met de kansen, en KHC ging enkele malen door het oog van de naald.

In de 7e minuut kwam KHC op voorsprong, een inzet kon niet goed worden verwerkt door de verdediging en via een eigen speler werd het 1-0. In het verdere vervolg werd er goed verdedigd, en speelde KHC op de counter. In de 26e minuut kwam KHC zelfs op 2-0 via een prachtige individuele actie van Tom Diender, die zelf bekwaam af ronde door de bal met een boog in de rechter benedenhoek te schieten. Deto zette vervolgens druk naar voren, en op inzet werd door KHC de 2-0 over de rust getild. Na de thee een aanvallend Deto dat probeerde de schade te herstellen. Dat lukte deels want in de 51e minuut kwam de aansluit treffer na mistasten in de KHC defensie.

De aanhang van KHC was er niet gerust op, want Deto beschikt over uitstekende voetballers. Het ging dan ook volop in de aanval, maar in een tegen aanval die prima op rechts werd opgezet werd Tom Diender de diepte ingestuurd. Zijn pass bereikte Kevin Isidora die in de 79e minuut de 3-1 binnen schoot. KHC gaf het vervolgens niet meer weg, ondanks dat Deto nog wel wat kansjes kreeg. Toch was de opluchting groot na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Wilco Jansen uit Zwollle.

Resumerend een prachtige teamprestatie van onze jongens, soms gaat het licht wel eens even uit. (donderdag) Dan schrik je wakker en dan kom je tot deze mooie prestatie. KHC doet goede zaken, maar pasop volgende week de inhaal wedstrijd tegen het lastige VroomshoopseBoys die verrassend op de 6e plek van de ranglijst staat. We hebben wat goed te maken want in de uitwedstrijd werd smadelijk met 3-2 verloren. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint op 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrit Fikkert uit Hellendoorn.

Man van de wedstrijd: Tom Diender

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*