KHC in thriller langs SVZW uit Wierden

Voor aanvang van de thuiswedstrijden waren er wat betrokken gezichten. KHC moest aantreden zonder de geschorste Joel Visser, en bleek ook Karim Gabara niet inzetbaar wegen een liesblessure. Dus leek het een loodzware opgave om tegen het technisch hoogstaande SVZW punten te pakken.

khc-svzw-1

KHC ging echter voortvarend van start, al in de 2e minuut bereikte een fraaie omhaal van Jeffrey de Nooijer de op dreef zijnde Kevin Olaria die even zo fraai scoorde 1-0 . SVZW ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, en het kreeg diverse kansen. In de 9e minuut kwam het op gelijke hoogte een voorzet vanaf de linkerkant bereikte een van de voorwaartsen die fraai raak kopte. Hierna een gelijk opgaande strijd met een wat beter SVZW. De KHC verdediging die zeer compact speelde gaf weinig weg in deze spannende fase. Na rust leek de wedstrijd snel gespeeld, het leek wel of er wat wonder olie in de thee zat bij SVZW. In pak weg 3 minuten leek de wedstrijd gespeeld door 2 doelpunten van de boomlange spits Dewi Perik die daarmee zijn waarde bewees. KHC leek een verslagen ploeg, maar niets was minder waar. KHC pakte vervolgens SVZW op zijn eigen wijze aan met een enorme strijdlust ging het op jacht naar de aansluittreffer. In de 55e minuut was er nog een enorme kans voor SVZW. Een inzet werd maar nipt tot hoekschop verwerkt door de prima keepende Demi Loet Loetoer. Enkele minuten later mocht aan de andere kant KHC een vrije schop nemen op 20 meter afstand. Jeffrey de Nooijer schoot vervolgens met een kanonschot de bal achter de Wierdense sluitpost die niet geheel vrijuit ging bij deze treffer. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en speelde alles of niets. In de 65e minuut werd de bal wederom voor het doel gebracht, Ibrahim Tuncer speelde zich vrij gaf de bal op Joshua van Marle die de bal door kopte op Kevin Olaria die fraai scoorde 3-3. Een geschrokken SVZW ging vervolgens op jacht naar de winst, KHC wankelde enkele keren maar het gaf toch weinig weg. En terwijl iedereen zich aan Kamper zijde verzoend had met een punt tegen het hoog geplaatste SVZW gebeurt het tegenover gestelde. Een ontketend KHC nam alle risico’s van dien, en ging op jacht naar een 3 punter voor de aankomende kerst. De KHC aanhang zat dan ook met trillende benen op de tribune want het spel golfde op en neer. Uitblinker Burak Alp maakte er in de 80e minuut zelfs 4-3 van na wederom voorbereidend werk van Ibrahim Tuncer. Daarna een bloedstollende fase, SVZW kwam niet verder dan een afgekeurd doelpunt wegens duwen. Het eindsignaal van de uitstekend leidende arbiter Marco Oosting uit Groningen klonk menig KHC supporter dan ook als muziek in de oren.

khc-svzw-2

Trainer Herman Oosterhaar was uiteraard een tevreden man: “met 1-3 achter karakter tonen en de rug rechten, en kon KHC alsnog de wedstrijd omdraaien, in de laatste fase kon het alle kanten opgaan, en waren wij de meest gelukkige, we waren zeer effectief”. Met een mooie laatste serie voor de winterstop gaat KHC lekker de feestdagen vieren.
Luister HIER naar het hele commentaar van Oosterhaar.

Resumerend: KHC heeft een prima serie neer gezet voor de kerst. Het speelde de laatste wedstrijden weer zoals we ze kennen, met inzet en strijd. SVZW heeft ondervonden dat het op Sportpark De Venen kan spoken. Dat gebeurde zaterdagmiddag in een ongekende thriller met als opbrengst 3 bonuspunten. KHC staat met deze uitslag bovenaan in de 2e periode. Na de winterstop start de competitie weer op 28 januari, KHC speelt dan een uitwedstrijd in en tegen Nunspeet.
Zaterdag a.s. de kerstbijeenkomst in onze kantine van 16.00 uur. Het bestuur wenst een ieder prettige kerstdagen en een voorspoedig en gezond nieuwjaar.

Foto’s: John Zoetebier

Man van de wedstrijd
Burak Alp


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673