zondag, mei 19, 2024

HomeRegiosportKHC vergeet zich zelf te belonen.

KHC vergeet zich zelf te belonen.

-

De 1e wedstrijd in Kampen tussen KHC en DTS Ede was geëindigd in 4-4, in een spectaculaire wedstrijd met veel inzet. Zaterdagmiddag in Ede stonden er veel belangen op het spel want het verschil op de ranglijst was maar 3 punten.

De 1e kans was voor DTS, doelman Demi Loet Loetoer moest direct al redding brengen. Daarna was het KHC dat het heft in handen nam en diverse kansen creëerde. In de 15e minuut leek KHC dan ook op voorsprong te komen, Tom Diender speelde de bal op Kevin Isidora die oog in oog met de doelman kwam. De harde inzet ging echter rakelings naast het doel. In de 22e minuut wederom een dot van een kans voor KHC, nu kwam Tom Diender goed door, maar ook hij wist oog in oog met de doelman het net niet te vinden. Enkele minuten herhaalde zich dit optreden van Ton Diender maar nu wist de uitstekend keepende doelman de bal te pareren tot hoekschop. In de 36e minuut nog een kop kans voor Isidora op aangeven van Leroy Knol. Maar als je zoveel kansen mist, dat valt hij vaak aan de andere kant. Dat gebeurde in de 41e minuut ook, Karim Gabara speelde ongelukkig de bal te zacht terug en Ismael Antonio van de thuisclub wist nadat doelman Loet Loetoer nog redding probeerde te brengen wel raad met dit buitenkansje 1-0. Toch had KHC voor rust nog op 1-1 kunnen komen, wederom kreeg Tom Diender een uitgelezen kans om te scoren, maar de jongeling had het vizier niet op scherp staan. Na de rust een fanatiek aanvallend KHC, maar niets lukte vanmiddag en het zag de pechfactor steeds vaker op zijn weg. In de 50e minuut een harde inzet van Burak Alp die terug stuiterde van de lat. In de hectische slotfase werd de wedstrijd die tot dan uiterst sportief was wat onvriendelijker. KHC wilde sneller, en DTS langzamer, waardoor de irritatie wat toenam. Gelukkig hield de prima leidende scheidsrechter William Smit uit Nunspeet de wedstrijd prima onder controle door zelf rustig te blijven en de overtreders te bestraffen. DTS liep daarbij tegen 4 gele prenten aan en KHC tegen 2.

KHC trainer Herman Oosterhaar vond de nederlaag echt jammer, “Als je in de eerste helft zes mogelijkheden creëert, waarvan vier honderd procent kansen, en DTS profiteert vervolgens van een zwak moment bij ons, dan sta je bij rust met 1-0 achter in plaats van op voorsprong te staan, een onverdiende nederlaag”
Beluister het hele commentaar van Herman Oosterhaar:  HIER

Resumerend, een pijnlijke nederlaag in een wedstrijd waarin KHC de bovenliggende partij was. De eerlijkheid gebied te vertellen dat als je zoveel kansen mist je ook geen recht van spreken hebt. DTS was blij met de punten, en KHC bleef achter met een kater. Volgende week geen competitie voetbal, wel spelen we donderdagavond in Hattem een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hatto-Heim aanvang 20.00 uur. De week erop 2 april gaan we naar FC Zutphen dat in de gevaren staat op de 10e plaats met 22 punten. KHC heeft 27 punten, en dat is nog lang niet genoeg in deze spannende eindfase van de 1e klasse D. De wedstrijd op Sportpark ‘t Meijerink in Zutphen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.W.R. Poffers uit Nijverdal. We gaan met de bus vertrek 12.00 uur.