HomeRegiosportKHC verliest in 12 minuten van ESA

KHC verliest in 12 minuten van ESA

-

logo

Koploper KHC heeft zich zelf zaterdagmiddag verkeken op tegenstander ESA uit Arnhem. Werd in een tumultueuze slotfase er in de uitwedstrijd nog een punt gehaald, ditmaal werd in de thuiswedstrijd zaterdagmiddag in een tijdsbestek van 12 minuten de wedstrijd weg gegeven.

De wedstrijd was nog maar 1 minuut bezig af de bal lag in het net na foutief inschatten van de KHC defensie. ( eigen doelpunt) Nadat eerst doelman Kevin Dijkstra de bal nog tegen kon houden in de 7e minuut, werd het een minuut later wel 0-2 toen ESA vanuit een hoekschop scoorde. In de 10e minuut toucheerde de bal de lat aan KHC zijde. KHC was de weg kwijt en na het enkele malen door het oog van de naald te zijn gegaan werd het in de 12e minuut 0-3, en was de wedstrijd in principe gespeeld.

Wonderwel begon KHC beter te voetballen, Ronald Arends leek oog in oog met de doelman de score te openen voor KHC maar de bal ging rakelings naast het doel. In de 23e minuut werd een inzet van Tom Diender bekwaam gestopt door de doelman van ESA, en leek KHC een loodzware wedstrijd te spelen. In de 45e minuut dan toch de aansluittreffer van Ronald Arends die nu wel het geluk aan zijn zijde had op aangeven van Arjan Bults ronde hij bekwaam af. Echter nog voor rust een dodelijke mokerslag de 1-4 na wederom onoplettendheid in de KHC defensie die een slechte wedstrijd speelde. Na rust een fanatiek aanvallend KHC dat hard werkte voor een beter resultaat. In de 62e minuut de 2-4 van wederom Arends nadat een inzet van Tom Diender terug kwam van de paal. In de 81e minuut de 3-4 via een benutte strafschop van Lesley de Munnik na neerleggen van Ronald Arends. In het verdere vervolg deed KHC nog een verwoede poging een gelijk spel te behalen, maar het lukte allemaal net niet. Diverse mooie kansen werden niet benut en zo liep KHC panne op in de strijd om het kampioenschap. Gelukkig viel de schade achteraf enorm mee, want Veensche Boys verloor bij IJVV en ASVD kwam niet verder dan een gelijkspel bij ESC.

Resumerend een verdiende overwinning voor ESA, want KHC was niet bij de les vanmiddag. Echter na 6 winstpartijen waarin het vaak mee zat was het een keer te verwachten dat het een keer tegen zit. Manmoedig de teleurstelling verwerken en zorgen dat je er allen 5 april weer staat. Dan volgt de lastige uitwedstrijd tegen Hierden waarvan thuis maar nipt werd gewonnen met 2-1. De sportieve wedstrijd in Kampen werd goed geleid door scheidsrechter Dick Beldman uit Holten.