woensdag, mei 8, 2024

HomeRegiosportKHC verliest 1e thuisduel van de competitie

KHC verliest 1e thuisduel van de competitie

-

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de ongeslagen status in eigen huis te behouden. Het liet zich inspiratieloos onderuit halen in een super slecht gespeelde wedstrijd. In plaats van naast koploper Veenscheboys te komen is het afgezakt naar de 5e plaats. In verdedigende zin was het bedroevend slecht met name op de rechtsback positie werd slordig en tempoloos verdedigd en dat kwam de ploeg duur te staan.

logoNadat KHC al enkele malen door het oog van de naald was gegaan, werd het 0-1 in de 14e minuut. In de 17e minuut leek het 0-2 te worden, maar doelman Dijkstra wist met een uiterste kracht inspanning de bal nog tot hoekschop te verwerken. In de 25e minuut de eerste kans voor KHC via de voet van Ronald Arends, echter de boom lange spits zat geen moment in de wedstrijd vanmiddag. In de 44e minuut leek ESC op de 0-2 te komen, echter de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Na de thee een feller KHC dat met Leroy Knol in de ploeg wat beter tot zijn recht kwam. Toch kwam KHC verder op achterstand, in de 60e minuut verkeek doelman Dijkstra zich op een voorzet. Nadat een verdediger van KHC wederom zijn man liet lopen, was het Marco de Vries die loeihard uit haalde 0-2. In de 66e minuut deed invaller Jeffrey van de Vlist de Kamper harten nog een beetje gloeien door fraai de aansluittreffer te maken 1-2. Echter toen Lesley de Munnik geheel onnodig een aanvaller haakte in de 16 meter, en de bal volkomen terecht op de stip ging leek het gedaan met KHC 1-3

84e minuut. Enkele minuten later toch nog weer de 2-3 van de voet van Tom Diender. In de 88e minuut maakte Elburger Wim de Vries aan alle illusie een eind door de 2-4 eindstand op de borden te brengen na een enorme blunder van de Kamper defensie.

Resumerend een volkomen terechte overwinning voor de Elburgers dat zich knap opwerkt naar de 2e plaats van de ranglijst. KHC moet oppassen om niet verder af te zakken. Invaller scheidsrechter Jan Floors uit Neede floot een prima wedstrijd, en hield de zaak goed onder controle. Volgende week de uit wedstrijd tegen het fysiek sterke VIOS uit Vaassen. Nieuwe ronde nieuwe kansen!!