IMG_0346

IMG_0324

Vorige
Volgende

KHC heeft geen punten weten te behalen zaterdagmiddag j.l. Titelkandidaat CSV Apeldoorn wist het verzet van onze blauw-witten in de slotfase te doorbreken. Vorige week wist KHC op vreemde bodem te stunten door in en tegen Bennekom de volledige buit binnen te halen. CSV Apeldoorn had vorige week een off-day en gaf een zichtbare overwinning ver in blessuretijd uit handen tegen de andere titel kandidaat DTS Ede 2-3.

De wedstrijd zaterdagmiddag in Kampen ging prima van start. De Apeldoornse formatie wilde het een en ander recht zetten en KHC moest volop aan de bak. Het was dan ook mede aan uitstekend keeperswerk van doelman Arian Sevok te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt. KHC kreeg in het 1e bedrijf enkele mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd het niet. Husham Ali was nog het dicht bij een treffer maar ook de Apeldoornse doelman gaf geen krimp.

Na de rust een wat beter KHC dat mogelijkheden kreeg. De hard werkende Boaz Smit kreeg in de 50e minuut van de wedstrijd een geweldige kans. Hij draaide zich weg van een tegenstander. Zijn harde inzet kwam via de vingertoppen van de doelman tegen de paal. KHC had hiermee pech en CSV Apeldoorn geluk. Hierna een fase waarin de inwoners van het grootste dorp van Nederland de bovenliggende partij waren. In de slotfase de 0-1, een geweldige uithaal belande kansloos achter doelman Arian Sevok in de linker bovenhoek. KHC probeerde het hierna nog wel even maar wist in de stand geen verandering meer te brengen.

Resumerend: KHC had zeker een puntje verdient zaterdagmiddag. In de 2e helft waren de kansen spaarzaam al had Boaz Smit en Durk van der Leest daar verandering in kunnen brengen voor KHC. De overwinning proefde zoet voor de trainers Jan Kromkamp en Jantje Michels van CSV Apeldoorn, die volop mee doen om de titel. Met nog 2 ronden te gaan is het uiterst spannend in de 1e klasse D. Zowel bovenin als onderin kan het nog alle kanten op.

De wedstrijd zaterdagmiddag stond onder leiding van scheidsrechter Stan Smit uit Raalte. De jeugdige arbiter uit Raalte zit in het talententraject van district Oost en maakte een uitstekende indruk. Mooi om te zien dat een jonge knaap ( 21) zo een wedstrijd kan leiden.

Volgende week gaat KHC op bezoek bij SDV Barneveld,  een andere titel kandidaat. De Barneveldse formatie ging zaterdag in Zwolle fors onderuit tegen SVI 6-0 en had een complete off-day. KHC zal uiteraard zijn sportieve plicht nakomen en het de Barnevelder zo moeilijk mogelijk maken. De wedstrijd in Barneveld begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Feije van der Wal uit Lemmer.