HomeRegiosportKHC verliest koppositie aan ASVD

KHC verliest koppositie aan ASVD

-

KHC

KHC is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de koppositie in de 2e klasse G vast te houden. Het verloor voor de 3e keer op rij, en is niet in staat gebleken om de negatieve balans om te gooien. Ondanks de verlies partij tegen het stugge Veensche Boys heeft KHC nog alles in eigen hand. KHC had ook gezien de kansen in de slotfase wel wat meer verdient, maar het mocht niet zo zijn.

De wedstrijd begon aftastend, en over en weer waren er kansen. Al in 8e minuut de 1e kans voor KHC, maar de inzet van Ronald Arends was veel te slap om doeltreffend te zijn. In de minuut die daarop volgde was er eerst een goede mogelijkheid voor Veensche Boys, met in de tegenaanval een enorme kans voor KHC, Tom Diender kwam oog in oog met de doelman. Maar van in plaats zelf te schieten, gaf hij de bal af aan Ronald Arends die er vervolgens maar half de voet tegen aan kreeg. Na een kans voor Burak Alp, was het Veensche Boys dat op 0-1 kwam in de 29e minuut. De bal werd voor gebracht van uit een hoekschop, de bal werd in de vervolg actie 2 x tegen de lat gekopt en vervolgens in het doel.

KHC was aangeslagen, maar ging op zoek naar de aansluit treffer en die kwam er in de 43e minuut. Leroy Knol deponeerde de bal tegen het aluminium en in de rebound was het Arjan Bults die fraai scoorde 1-1. Na de rust een aanvallend Veensche Boys die in die fase wat beter was dan KHC. KHC kwam onder druk te staan en het was wachten op de 1-2 en die kwam er in de 64e minuut. Veensche Boys kreeg nog een uitstekende mogelijkheid in de 72e minuut ranselde Kevin Dijkstra een harde inzet boven uit de hoek. Daarna een beter KHC dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, paal en lat stonden daarbij in de weg. Met name Ronald Arends was in de afronding niet gelukkig en ook invaller Jeffrey van der Vlist konden het tij voor KHC niet doen keren. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Paul van Koolwijk uit Angeren was KHC een verslagen ploeg en droop de teleurstelling van de gezichten van al wat KHC was.

Toch beste mensen geloof ik er nog in, al moet vrouwe fortuna nu wel in beeld komen want voetballen kunnen we. Op paasmaandag winnen van SKV Wageningen is dan een must, om vervolgens op 3 mei de onderlinge strijd aan te gaan met het Drontense ASVD die we in de uitwedstrijd volledig van de mat speelden dus dat bied perspectief. Maar eerst naar Wageningen waar de wedstrijd paasmaandag om 14.30 begint onder leiding van scheidsrechter Huisman uit Westervoort. En uiteraard gaan we de jongens ondersteunen als 12e man. We gaan met de bus vertrek om 12.00 uur.