maandag, september 16, 2024

HomeRegiosportKHC Verliest Ook Tweede Wedstrijd in de Vierde Divisie

KHC Verliest Ook Tweede Wedstrijd in de Vierde Divisie

-

Het seizoen is voor het eerste elftal van KHC nog niet goed van start gegaan. Ook in de tweede wedstrijd van de competitie wist KHC niet te winnen; ditmaal was het Quick’20 uit Oldenzaal dat de punten mee naar huis nam. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-3 nederlaag voor de ploeg uit Kampen.

KHC begon de wedstrijd slordig en maakte veel fouten, vooral in balbezit en aannames. Deze onzorgvuldigheden werden al snel afgestraft door Quick’20, dat vanaf het begin de overhand had. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de openingstreffer zou vallen. Na een eerdere waarschuwing, waarbij de bal de paal raakte, was het in de 16e minuut raak. Vanuit een hoekschop kwam de bal voor het doel en Bart Huyts kopte de bal binnen voor de 0-1 voorsprong van Quick’20.

KHC leek geen antwoord te hebben op het spel van Quick’20 en trok zich steeds verder terug. Deze onzekerheid leidde tot een overtreding in de defensie, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. De strafschop werd benut, waardoor Quick’20 de voorsprong verdubbelde naar 0-2.

KHC kreeg een kans om terug in de wedstrijd te komen toen het zelf een strafschop kreeg toegewezen na een handsbal binnen het strafschopgebied van Quick’20. Echter, de anders zo betrouwbare Leroy Knol faalde vanaf elf meter, waardoor de achterstand bleef. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg KHC vlak voor rust opnieuw een strafschop tegen, die feilloos werd benut door Thomas Bosch. Met een 0-3 achterstand ging KHC de rust in.

Na rust speelde KHC een stuk beter. De ploeg stond compacter en speelde minder slordig, wat het tempo uit de wedstrijd haalde. Hoewel KHC beter meevoetbalde, wist het nauwelijks gevaar te stichten voor het doel van Quick’20. De tegenstander leek tevreden met de ruime voorsprong en zette niet meer aan, waardoor de wedstrijd zonder noemenswaardige kansen naar het einde kabbelde.

Scheidsrechter Mauricio Plat uit Groningen leidde de wedstrijd naar behoren en er viel niets aan te merken op de toegekende strafschoppen.

Met twee nederlagen uit evenzoveel wedstrijden heeft KHC een moeizame start van de competitie. Het team zal zich moeten herpakken om te voorkomen dat het verder in de problemen komt in de Vierde Divisie.

Benieuwd naar de Kamper bekeruitslagen? Hier vind je alles op een rijtje.

Foto’s John Zoetebier

Volgende week dient KHC op zondag aan te treden, dan is zondagclub Hoogeveen de tegenstander. De degradant uit de 3e divisie speelt haar thuiswedstrijden op zondagmidd. De wedstrijd op Sportpark Bentinckspark aan de Sportveldenweg 1 in Hoogeveen begint om ( let op) 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marouan Achammachi uit Damwoude. KHC gaat met de bus. Vertrek is om 11.45 uur.

Verslaggever: Tjibbe van Dijk