KHC verliest van een beter spelend Urk

KHCDinsdagavond moest KHC voor de 2e bekerwedstrijd thuis aantreden tegen hoofdklasser Urk. Vooraf aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen voor de vorige week plotseling overleden oud verzorger Herm van der Meulen.

Urk ging ontketend van start en zette KHC direct onder grote druk met snel combinatie voetbal. Al in de 1e minuut werd een doelpunt van Urk afgekeurd op advies van de neutrale assistent-scheidsrechter, wegens buitenspel. KHC was gewaarschuwd en had het gedurende de 1e fase van de wedstrijd dan ook moeilijk. Wel was het goed in het onderscheppen van de bal, maar even zo vaak werd slordig balverlies geleden.

Na de 17e minuut wist Urk de score te openen via mistasten in de kamper defensie 0-1. In de 20e minuut was er een mogelijkheid voor Tom Diender om KHC op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet ging rakelings over. Na enig geduld kwam de gelijkmaker er toch, Ibrahim Tuncer maakte de 1-1 na een prachtige individuele actie in de 31e minuut.

In de 37e minuut was er een prachtige redding van nieuweling doelman Demi Loet-Loetoer die fabelachtig redding bracht. Vlak voor rust leek KHC op voorsprong te gaan komen, Ibrahim Tuncer speelde zich helemaal vrij voor de doelman, maar draaide zich uiteindelijk vast. Na de thee zagen we weer een fanatiek aanvallend Urk, waardoor KHC volop aan de bak moest om de schade te beperken. In de 69e minuut moest het capituleren, Urk mocht een hoekschop nemen, die werd vervolgens nog afgeslagen maar in de rebound werd de bal snoeihard ingeschoten wat de stand op 1-2 bracht. KHC werkte vervolgens hard voor een beter resultaat. Ibrahim Tuncer had de gelijkmaker op de schoen, maar was echter niet gelukkig in de afronding. In de slotfase werd het nog iets wat geflatteerd 1-3 na een misser in de Kamper defensie via een foutieve terugspeelbal.

Resumerend, een alleraardigste wedstrijd om te zien, KHC kon goed meekomen. Echter het klasse verschil bleek toch doorslaggevend. Een verdiende overwinning voor Urk, in een door scheidsrechter G.Gils uit Winschoten uitstekend geleide wedstrijd.

Man van de wedstrijd – Jarron de Lange

Zaterdag moet KHC aantreden tegen de amateurs van SC Heerenveen voor de 3e en beslissende poule wedstrijd. De wedstrijd begint pas om 17.00 uur.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*