KHC verliest wederom in Hierden

-

khclogo
KHC heeft in de jacht op de titel belangrijke punten laten liggen in Hierden.

Door de nipte winst van ASVD in de slotfase op VIOS is de marge nog maar 1 punt. KHC mag dan ook hopen dat het tij snel keert want het vertoonde spel was niet om aan te zien. KHC startte nog wel redelijk het kreeg in de begin fase enkele opgelegde kansen om de score te openen. Zo ging Jeffrey van der Vlist alleen door op de doelman, maar zijn inzet ging rakelings naast.

Een minuut later moest doelman Kevin Dijkstra zijn kunnen tonen omdat Burak Alp slordig bal verlies leed. In de 16e minuut een niet te missen kans voor Arjan Bults die de bal prachtig aangespeeld kreeg van Ronald Arends, de bal op de borst aannam en verwoestend uithaalde. Echter de bal ging snoei hard net naast het doel. In de 37e minuut wederom een katachtige redding van Dijkstra, nu na een genomen hoekschop. De terechte ruststand 0-0 was een juiste afspiegeling van de beide teams.

Na de thee een ander spelbeeld. KHC kreeg enkele dotten van kansen met name Jeffrey van der Vlist kreeg er een paar. Echter telkens werd de bal niet goed geplaatst of vond hij de doelman op zijn weg. Aan de ander kant werd het steeds minder, de defensie begon slordigheden te vertonen. Te veel werd er uit positie gelopen, en na het veroveren van de bal was de vervolg pass heel erg onzuiver. Het was wachten op een doelpunt en die kwam er ook in de 78e minuut sloeg Hierden genadeloos toe. KHC probeerde het nog wel even maar de koppies gingen hangen, en dan weet je het. Hierden kwam nog op 2-0 in de 87e minuut door een eigen doelpunt van KHC maar dat is alleen voor de statistieken.

Resumerend een zeer matige prestatie van KHC, dat op geen enkele wijze de titel aspiratie opeiste vanmiddag. Het zit dus even niet mee, en het zal dus anders moeten. De accu deze week opladen en zorgen dat je er volgende week in de finale wedstrijd tegen Veensche boys staat. KHC kan zich geen nieuwe verlies partij meer permitteren, dus alleen winst telt voor het kampioenschap. Concurrent ASVD gaat naar buurman IJVV dat hopelijk nog een appeltje te schillen heeft na de 8-0 nederlaag in Dronten. IJVV heeft naast ESC nu opeens ook nog weer zicht op de titel, want dat verschil is nog maar 6 punten met 4 wedstrijden te gaan. ( dus Erik schiet er een paar in) De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Paul van Koolwijk uit Angeren.