HomeRegiosportKHC verspeelt zichtbare overwinning.

KHC verspeelt zichtbare overwinning.

-

KHC-voetbal

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden Herman Knol. De vrijwilliger en lid van verdienste is 84 jaar geworden.

Vanaf de aftrap was zichtbaar dat KHC vanmiddag tegen een prima combinerende tegenstander moest spelen. Toch was KHC in de 1e speelhelft de bovenliggende partij, omdat het wederom met passie en inzet streed. De eerste mogelijkheid was voor Kevin Isidora die in de 16e minuut een inzet hoog over het doel zag gaan. In de 19e minuut bereikte een pass van Leroy Knol de prima spelende Tom Diender die met een lob de Edense doelman verschalkte 1-0 . In de 22e minuut leek DTS langszij te komen, maar Justin Drost wist met een uiterste krachtsinspanning dit te voorkomen. In de 29e minuut werd het 2-0 vanuit een toegekende strafschop. Leroy Knol werd onderuit getrokken en Lesley de Munnik wist wel raad met dit buitenkansje 2-0. Daarna een slechte fase van KHC, het liet DTS veel teveel voetballen en dat kwam de ploeg later in de wedstrijd duur te staan. DTS wist de aansluittreffer te maken in de 42e minuut was het Christoph Willemsen die hard raakschoot

Na de rust een feller DTS dat opzoek ging naar de gelijkmaker. En die kwam er in de 58e minuut na slordig uitverdedigen van KHC was het Mohamed Laukili die hard raak schoot. Wonder wel begon KHC weer in zich zelf te geloven want het zocht wederom de aanval en kreeg het ook weer kansen. In de 61e minuut kwam het dan ook verrassend weer op voorsprong, Leroy knol bereikte wederom Tom Diender die fraai raak schoot 3-2. In de tegenaanvallen die er vervolgens kwamen ging het al bijna een keer mis, de bal kwam tegen de paal en keeper Kevin Dijkstra moest volop aan de bak. De gelijkmaker kwam er in de 70e minuut toen uitblinker Rence van der Wal snoeihard uithaalde 3-3. KHC liet het er vervolgens niet bij zitten Brenn de Lange beroerde het aluminium, en KHC mocht nog een hoekschop nemen. Justin Drost bracht in de vervolg actie de bal voor doel waar Lesley de Munnik hard de 4-3 binnen kopte. Vervolgens leek de overwinning binnen, zeker toen Ibrahim Tuncer de 5-3 op de schoen had toen hij in de slotfase alleen op de doelman afging. Maar in plaats van zelf koelbloedig de trekker over te halen, gaf hij de bal af aan de mee gesnelde Karim Gabara. Dit ging onbegrijpelijk helemaal fout omdat de bal te hard ingespeeld werd, en zo een honderd procent kans in rook opging. In de tegenaanval werd er nog een onbegrijpelijke overtreding gemaakt voor het 16 metergebied van KHC en was het DTS dat nog even een keer aan mocht leggen voor een vrijeschop. In de hectiek die volgde werd de muur niet goed geformeerd, keeper Kevin Dijkstra taste mis en was het wederom Rence van der Wal die DTS in blessure tijd de 4-4 bezorgde.

Resumerend een teleurstellend gelijkspel omdat een zichtbare overwinning zo dichtbij was. Toch was een puntendeling gezien de kansen en mogelijkheden terecht. DTS heeft zoals gezegd een uitstekend technische team, en staat veel te laag staat. Ondanks alles was het een sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart. Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen het uitstekend presterende FC Zutphen. KHC moet aan de bak, de laatste overwinning was op 26 september dus wordt het tijd voor een driepunter anders zakt het zo naar de onderste regionen van deze uiterst vermakelijke 1e klasse D. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Meulenkamp uit Ommen.