KHC walst over Hulzense Boys

Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen Hulzense Boys. De promovendus van de 2e klasse H heeft het erg moeilijk in deze sterke 1e klasse D. Het kwam naar Kampen om weer aansluiting te krijgen bij de rest om de degradatie plekken te ontlopen.

KHC-Hulzense Boys 1

KHC begon uiterst scherp aan de wedstrijd. De spitsen werden volop aan het werk gezet en dat resulteerde na wat plaagstootjes in de 14e minuut al tot de 1-0 via een doelpunt van de op dreef rakende Kevin Olaria. KHC dat een duidelijk veld overwicht had kwam in de 19e minuut op 2-0. Jeffrey de Nooijer schoot uit het niets de bal strak achter de Hulzense sluitpost. Die zelfde de Nooijer maakte er enkele minuten later zelfs 3-0 van door de bal na een kapbeweging strak in de kruising te schieten. KHC ging door en zette volop druk, Hulzense Boys kon er maar weinig tegenover brengen. In de 27e minuut kwam een inzet van Kevin Olaria terug van de paal en aan de andere kant raakte Hulzense Boys ook een keer het aluminium. Ook Ibrahim Tuncer pikte weer zijn doelpuntje mee, in de 35e minuut al gooide hij de wedstrijd in het slot door de bal strak in te koppen 4-0. Net na rust werd het via Tuncer zelfs 5-0 via een individuele actie. Hulzense Boys kwam nog terug tot 5-1 via een benutte penalty. Hierna ontspon zich gezien de stand een matige eindfase met over en weer kleine kansjes. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter kwam dan ook precies op 90 minuten.

KHC - Hulzense Boys 2

Resumerend: Een dik verdiende overwinning voor KHC dat steeds beter lijkt te gaan draaien. Met name de spitsen werden goed in stelling gebracht. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen het Vriezenveense Deto dat tot nu niet lekker draait. Het zal er alles aan doen om de punten in Vriezenveen te houden want de ploeg staat veel te laag. KHC daarin tegen begint steeds beter te draaien, maar zal zeer geconcentreerd moeten aantreden. De wedstrijd in Vrienzenveen begint om 14.45 uur een staat onder leiding van scheidsrechter R.W de Wit uit Groningen. We gaan met de bus vertrek 12.15 uur.
Man van de wedstrijd
Jeffrey de Nooijer


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673