KHC wint 1e bekerwedstrijd van SV Dalfsen zonder overtuiging.

202

Zaterdagmiddag begon het allemaal weer. Na een knappe 2e plek op het Berend Elzerman toernooi wachten nu 3 bekerwedstrijden in de poule fase.

De 1e wedstrijd werd zaterdagmiddag gewonnen van zondag 1e klasser SV Dalfsen. De wedstrijd begon direct met de nodige commotie. Een speler van SV Dalfsen beroerde de bal met de hand en kon met een directe rode kaart vertrekken. De toegekende strafschop werd echter niet verzilverd. Ozan Kardan had het vizier niet scherp genoeg. De Dalfser doelman wist de bal die wel hard maar recht op hem afkwam bekwaam te stoppen. KHC maakte het zich de 1e helft niet gemakkelijk. Het speelde slordig en in balbezit werd soms te lang gewacht met het door geven van de bal. Een fout van Burak Alp was zelfs de inleiding tot de 1e kans voor SV Dalfsen maar gelukkig voor KHC kon Durk van der Leest redding brengen. Het zat KHC ook niet mee want weinig lukte op dat moment.

In de 45e minuut dan eindelijk de 1-0. Karim Gabara gaf de bal goed voor op Burak Alp die fraai scoorde en daarmee zijn eerdere fout goed maakte. In de 2e helft een beter KHC dat gedurende de wedstrijd toch de bovenliggende partij was. Burak Alp was dicht bij de 2-0 maar schoot de bal te hoog over het doel heen. Ook Durk van der Leest was dicht bij een treffer maar de doelman was een sta in de weg in die fase. Uiteindelijk kwam de 2-0 toch via een zeer fraaie individuele actie van de jeugdige nieuweling Livai Vos. Aan de andere kant kreeg SV Dalfsen nog een mogelijkheid maar bracht doelman Bryan Wielandt goed redding. Praatjesmaker Burak Alp bepaalde uiteindelijk de einduitslag op 3-0 met een prima treffer. Scheidsrechter Pascal Smeek uit Deventer floot een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft terecht gewonnen van SV Dalfsen in een matige wedstrijd van beide kanten. Misschien kwam het mede door de warmte want het was snikheet op het kunstgrasveld. Maar goed we beginnen pas, het moet beter dat zal duidelijk zijn want in de competitie kom je hier niet mee weg.

Volgende week wederom beker voetbal. KHC gaat op bezoek bij zondag 2e klasser Dedemsvaart. De wedstrijd wordt zaterdagmiddag gespeeld op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart en begint ( let op) om 14.30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter P.G.M. Hulsmeijers uit Oldenzaal.