KHC wint 1e duel nacompetitie van OZC Ommen

KHCKHC is er in geslaagd om zaterdagmiddag het 1e duel in de nacompetitie winnend af te sluiten. Alles behalve makkelijk ging dat niet. Het warme weer en de daarbij veroorzakende hitte van het kunstgrasveld maakte van het duel een matige vertoning.

Na een aftastende begin fase was het KHC dat in de 14e minuut scoorde. Goudhaantje Ronald Arends kopte de bal snoeihard onderkant paal achter de doellijn. Scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde kende de treffer resoluut toe terwijl de bal terug het veld in stuiterde. Na afloop bewezen de beelden, gemaakt door vader Arends dat de bal inderdaad vanaf achter de doellijn het veld weer in stuiterde.

In het verdere verloop een matige pot voetbal, waarin OZC in de 33e minuut de 1e kans kreeg, maar keeper Kevin Dijkstra wist het harde schot tot hoekschop te pareren. Na de thee een fouten festival van beide zijden. Een inzet van Burak Alp raakte het aluminium nog in de 68e minuut. Ronald Arends maakte er vervolgens in de 74e minuut nog 2-0 van. Op een inzet van Tom Diender wist hij nog net de punt van de schoen tegen de bal te krijgen. Daarna een aanvallend OZC dat de aansluittreffer probeerde de forceren. Zover kwam het echter niet, ondanks een pegel tegen de paal in de slotfase trok KHC de overwinning over de streep.

Resumerend een knappe overwinning in een niet al te beste wedstrijd, uitstekend geleid door arbiter Gert Keijl uit Heerde. KHC moet oppassen voor onderschatting, het zal zeker nog aan de bak moeten volgende week. De return wedstrijd op Sportpark Westbroek in Ommen zaterdagmiddag a.s. begint om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas van Iersel uit Arnhem.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*