KHC wint 1e ‘uit overwinning’ van het seizoen.

KHC
KHC is zaterdagmiddag ontsnapt aan een nederlaag op vreemde bodem. Tegen ASC Nieuwland uit Amersfoort haalde het een bedenkelijk niveau. Het spel van KHC was niet om aan te zien, de meest simpele ballen werden ingeleverd.

Al na 6 minuten keek het tegen een achterstand aan. Nieuwland dat strijd tegen degradatie begon met een enorme inzet en scoorde na slordig ingrijpen van de KHC defensie. Na 10 minuten de 1e kans voor KHC, maar de te slappe inzet van Leroy Knol werd nog van de doellijn gehaald. Dit was het enige wapenfeit van KHC, en een nederlaag lag in het verschiet toen ASC Nieuwland opnieuw scoorde. Dit gebeurde in de 48e minuut vanuit een vrijeschop werd de bal voor gebracht, en opnieuw was het ingrijpen van de verdediging inclusief de doelman onvoldoende.

Met het inbrengen van Danny Pruim veranderde het spel van KHC. Karim Gabara schoof wat op naar voren, en dit kwam het samenspel ten goede. In de 68e minuut kwam de aansluittreffer, de ASC Nieuwland doelman haakte Jeffrey de Nooijer, die zelf de toegekende strafschop onberispelijk inschoot. KHC ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, en die kwam er in de 80e minuut. De Nooijer mocht aanleggen voor een hoekschop, en schoot deze pardoes achter de verbouwereerd staande ASC Nieuwland doelman rechtstreeks in het doel. Enkele minuten later deed de Nooijer alles en iedereen verbaasd staan kijken want uit een kluts situatie scoorde hij de 2-3 .

In de slot minuten werd het zelfs nog 2-4 via een doelpunt van Justin Drost, en is de 1e uitzege binnen. KHC krijgt eigenlijk teveel maar daar zal niemand aan KHC zijde om treuren. Met de 3 punten is handhaving een feit, en moet ASC Nieuwland aan de bak in de strijd tegen degradatie.

Resumerend een goed resultaat in een met name voor rust slecht gespeelde wedstrijd. De wedstrijd tegen de sympathiek Amersfoorders was uiterst sportief en werd prima geleid door arbiter Pieter van der Pol uit Zwolle. KHC staat door dit resultaat samen met Sparta Enschede en Deto bovenaan in de 3e periode. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede, waar tegen uit met 4-4 werd gelijk gespeeld. KHC speelde in Enschede een wat ongelukkige wedstrijd, en heeft wat recht te zetten tegen de Tukkers. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Guus de Witte uit Ermelo.

Man van de wedstrijd – Jeffrey de Nooijer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*