vrijdag, april 19, 2024

HomeRegiosportKHC wint moeizaam van BAS.

KHC wint moeizaam van BAS.

-

logoKHC is er zaterdagmiddag in geslaagd om via een moeizaam behaalde zege de koppositie te behouden. Vanaf het begin nam KHC het initiatief en werd BAS stevig onder druk gezet. In de 7e minuut van de wedstrijd ging een kopbal van topscoorder Ronald Arend maar rakelings over het doel. In de 12e minuut leek Tom Diender KHC op voorsprong te brengen toen hij alleen op de doelman af mocht. Echter de doelman van BAS wist met een uiterste krachtsinspanning de bal tot hoekschop te verwerken. In de 14e minuut was het dan wel raak, Tom Diender zette goed door en Ronald Arends maakte bekwaam af. Toen KHC in de 30e minuut op 2-0 kwam via een doelpunt van Tom Diender na geblunder in de Biddinghuizer defensie leek KHC op rozen te zitten. Echter 4 minuten later kwam de aansluittreffer na een misverstand in de verdediging. In de 38e minuut werd de bal op de stip gelegd door invaller scheidsrechter Piet van Ek uit Enschede, nadat Burak Alp dom een aanvaller aantikte in de 16 meter. Echter doelman Kevin Dijkstra ranselde de bal uit de rechter benedenhoek en leek het KHC mee te zitten. In de daarop volgende hoekschop kwam de bal ongelukkig tegen de hand en paal van de Kamper doelman en kwam alsnog de gelijkmaker op de borden. KHC was even van slag, ondanks een veld overwicht was de ruststand 2-2. In de 51e minuut claimde KHC een strafschop na een vermeende handsbal, echter deze werd als niet opzettelijk beoordeeld. En terwijl de wedstrijd in een slechte fase belande was het invaller Jeffrey van der Vlist die KHC in de 66e minuut wederom op voorsprong zette met een ferme uithaal. Daarna over en weer nog wel wat kleine kansjes, maar KHC bleef nu wel geconcentreerd achter de bal voetballen en trok de zege over de streep.

Resumerend een belangrijke overwinning behaald in een niet al te beste wedstrijd van beide kanten. Echter de zege was wel verdient want KHC was de bovenliggende partij in een door scheidsrechter van Ek goed geleide wedstrijd. Volgende week de uitwedstrijd tegen Unicum uit Lelystad. De ploeg van oud prof Erwin van Ankeren verkeert in de onderste regionen en zal er ongetwijfeld alles aan doen om deze te verlaten. KHC zal alles moeten geven om lijstaanvoerder te blijven, want ASVD en Veensche Boys liggen op de loer en wachten op een Kamper misstap!! We gaan de jongens ondersteunen als 12e man, de wedstrijd in Lelystad begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bosch uit Nijkerk.