donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportKHC wint ook thuiswedstrijd tegen buurman Dos Kampen

KHC wint ook thuiswedstrijd tegen buurman Dos Kampen

-

KHCKHC is er in geslaagd om ook de thuiswedstrijd tegen Dos Kampen winnend af te sluiten. De wedstrijd kreeg nooit het niveau van de uitwedstrijd welke in een remise eindigde.

KHC ging goed van start, het was gedurende de 1e helft de bovenliggende partij, maar morste met de kansen. Al in de 5e minuut een doelpunt van Erik Post, echter het doelpunt werd terecht afgekeurd wegen hinderen van de doelman. In de 16e minuut was het dan wel raak, een goed genomen vrijeschop van Kevin Isidora werd nog gepareerd maar Leroy Knol wist in de rebound te scoren 1-0. Halverwege de 1e helft werd Wim Snippe met 2 x geel naar de kleedkamer gestuurd na een overtreding op spits Tom Diender.

De poelanten moesten verder met 10 man, maar wisten de schade toch te beperken tot de rust tegen een scherper KHC. Na rust een wisselend spelbeeld, Dos Kampen nam het initiatief en maakte het de blauw-witten knap lastig. KHC hanteerde de lange bal, en kwam daardoor moeilijk tot goed spel.

Toch wist het in de 2e helft de score op te voeren naar 2-0 via een mooi doelpunt van Tom Diender., dit via een goed uigevoerde counter. In de 64e minuut kwam de aansluittreffer, Matthijs Winters van Dos Kampen mocht een via schop nemen op 20 meter afstand van het doel. Met een perfecte lob deponeerde hij de bal in de rechterkruising, onhoudbaar achter sluitpost Kevin Dijkstra.

Dos zette vervolgens aan, en zette KHC onder druk. In de tegenaanvallen kreeg KHC nog enkele kansen, en wederom werd een doelpunt van Erik Post afgekeurd nu wegens buitenspel. Toen invaller Jeffrey de Nooijer er via een toegekende strafschop 3-1 van maakte in blessuretijd was de wedstrijd gespeeld, en nemen de degradatie zorgen van de buurman serieuze kanten aan. KHC blijft verrassend op de 6e plek staan, maar moet oppassen voor gemakzucht want dat zie je er zo insluipen.

Een prima prestatie van onze blauw-witten, die aanstaande zaterdag aantreden tegen titel kandidaat Berkum die verrassend verloor van SDV Barneveld. KHC zal geconcentreerd aan de start moeten verschijnen tegen deze goed voetballende ploeg. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.J. Beltman uit Rijssen.