donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC wint op karakter van Nunspeet.

KHC wint op karakter van Nunspeet.

-

Het heeft even geduurd, maar nu dan weer het 1e wedstrijd verslag van onze hoofdmacht. Het spel in de bekerwedstrijden was nog niet geweldig, maar met het inpassen van zoveel nieuwe spelers was dat al ingecalculeerd. Zaterdagmiddag ging het weer om de punten, en tegenstander Nunspeet kwam dan ook na de oor wassing van de laatste competitieronde met gemengde gevoelens naar Kampen.

IMG_1469-BorderMaker

Na een aftastende beginfase was het Nunspeet dat de beste kansen kreeg. Het dwong diverse hoekschoppen af en het was wachten tot het 1e doelpunt zou vallen. Maar Nunspeet morste met de kansen, het beroerde zelfs een keer de paal. In de 17e minuut de 1e echte kans voor KHC, Ibrahim Tuncer ging alleen door, maar de precieze ontbrak zodat de kans verloren ging. In de tegenaanval nog een enorm kans voor Nunspeet, maar door uitstekend keeperswerk werd een doelpunt voorkomen. KHC kwam vervolgens op voorsprong via een prachtig doelpunt van uitblinker Karim Gabara in 23e minuut van de wedstrijd.

Gabara scoort voor KHC

In de 32e minuut kwam Nunspeet op gelijke hoogte na zwak uitverdedigen 1-1. Dit was tevens de ruststand, en KHC zou alles moeten geven in de 2e helft om punten te halen uit deze wedstrijd.

Na de thee een geheel andere wedstrijd nieuweling Hafid Lahzal werd in de ploeg gebracht voor Jeffrey de Nooijer, en daarmee kreeg KHC voorin wat meer power. Toch kwam KHC eerst achter, een ogenblik van onachtzaamheid in de verdediging was hier debet aan. Maar enkele minuten later kwam KHC alweer op gelijke hoogte via invaller Hafid Lahzal die fraai de 2-2 op de borden bracht. En daarmee zou een ieder gezien het spelbeeld dik tevreden zijn geweest aan KHC zijde want Nunspeet beschikt over een prima voetballend team. Maar KHC speelde in de 2e helft ook prima, het begon weer op de bekende wijze via veel druk te zetten naar voren te voetballen en dat pakte prima uit in de 2e helft. Vervolgens kreeg het ook nog de volle winst via een perfect genomen vrijeschop van Karim Gabara, die hiermee zijn extra trainingen hierop zag beloond. De 3-2 was van ongekende schoonheid, door de bal strak in de rechterkruising te deponeren.

Karim Gabara viert feest met de KHC supporters

KHC moest nog even aan de bak, want Nunspeet probeerde nog langszij te komen, maar door goed te verdedigen lukte dat niet meer.
Resumerend, een prima seizoenstart voor KHC. Op inzet en strijd langs dit Nunspeet mag gezien worden als een uitstekende teamprestatie. Scheidsrechter Pieter van der Pol uit Zwolle floot een prima wedstrijd. Volgende week gaan we naar Berkum dat ook zijn 1e competitiewedstrijd wist te winnen. Het won de uitwedstrijd met 1-3 bij Vroomshoopse Boys. De wedstrijd in Zwolle begint zaterdagmiddag om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten.

“Goed voor de moraal”, is de mening van KHC trainer Herman Oosterhaar, “zeker na een wat mindere oefenperiode geeft dit vertrouwen voor de volgende wedstrijden”. Volgens de KHC oefenmeester wint niet altijd de ploeg met de beste spelers, maar wel het beste team, in dit geval zijn KHC

Luister HIER naar het hele commentaar van Herman Oosterhaar.