donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportKHC wint overtuigend in en van Bennekom

KHC wint overtuigend in en van Bennekom

-

KHC had de laatste weken te maken met diverse tegenslagen. Het zat allemaal niet mee, blessures maar ook wedstrijd geluk en pech we kennen het allemaal wel. Zaterdagmiddag moest afgereisd worden naar Bennekom. In de thuis wedstrijd tegen Bennekom behaalde KHC een zwaar bevochten punt die ver in blessuretijd werd behaald 2-2. Zoals gezegd KHC had de laatste wedstrijden de wind tegen dus was het tijd voor een verrassing.

De wedstrijd in Bennekom ging prima van start. In tegenstelling tot de wedstrijd van dinsdagavond kwam KHC nu wel voor 100% aan de start en kreeg het al vroeg een veldoverwicht. Bennekom was uitgeblust en kon er maak weinig tegenover brengen. Gevaarlijkste man aan KHC zijde was Boaz Smit die op een snelle manier de Bennekomse opbouw verstoorde. KHC kreeg diverse kansen, maar toch was het Bennekom die de score opende. In de 15e minuut werd de bal voor het doel gebracht, en werd de 1-0 binnen gekopt. KHC ging vervolgens op zoek naar de aansluittreffer. Hushem Ali werd even later gevloerd in de 16 meter en de dienstdoende arbiter wees onverbiddelijk naar de stip. Aanvoerder Leroy Knol bracht KHC op 1-1 door de strafschop feilloos binnen te schieten. Knol wist even later KHC op voorsprong te brengen. Romano Luhukay die prima speelde bereikte Husham Ali die de bal voor het doel plaatste. Leroy knol wist de bal in het doel te kaatsen en bracht KHC hiermee op voorsprong1-2. KHC morste hierna met de kansen Giorney Rojer en Boaz Smit hadden in de afwerking geen geluk en hiermee bleef de spanning in de wedstrijd.

Na de rust een gedreven KHC dat wist, dat het punten moest gaan pakken om volgend seizoen weer in de 1e klasse te mogen uitkomen. Boaz Smit en Giorney Rojer kregen mogelijkheden. Na 56 minuten in de wedstrijd kwam dan eindelijk de verlossende treffer. Giorney Rojer bracht zich zelf in stelling en scoorde fraai de 1-3. En terwijl iedereen dacht dat het gebeurt was werd het toch nog weer 2-3. Durk van der Leest veroorzaakte een strafschop en de bal ging nu voor Bennekom op de stip. Gelukkig voor KHC bereikte even later een diepte pass Boaz Smit die aan alle illusies aan Bennekom zijde een eind maakte en de 2-4 aantekende.

Resumerend: KHC heeft een dik verdiende overwinning behaald op Bennekom. Het bouwde gedurende de wedstrijd een veldoverwicht op. Dit kwam door een geweldige inzet, die dinsdagavond j.l tegen Hierden niet te zien was. KHC heeft mede door deze prestatie en de resultaten op de andere velden zich verzekerd van wederom een jaar 1e klasse schap en dat is een felicitatie waard.

Bij thuiskomst bleek nadat eerder op de dag JO 13 kampioen was geworden ook ons 2e elftal het kampioenschap had behaald. Allemaal van harte gefeliciteerd. Volgende week gaan we dit uiteraard vieren. Ons 1e elftal speelt dan tegen een van de koplopers in de 1e klasse D CSV Apeldoorn. De titelstrijd is ongekend spannend, en KHC kan de komende week diverse kampioensfeestjes verstoren. De sportieve plicht lonkt en we gaan er voor. KHC geeft niks cadeau en gaat er vol voor wees daar verzekerd van. De wedstrijd zaterdagmiddag op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Smit uit Raalte.